Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Zmagali Jadran, Kras in Vesna; Sloga Tabor praznih rok

22. okt. 2016 | 18:54
Dark Theme

KOŠARKA

Jadran Ispem – Mestre 72:66 (10:20, 31:42, 53:52)
Jadran: Ban 22 (14:15, 4:12, 0:5), Ridolfi 16 (4:6, 6:9, 0:2), De Petris 2 (-, 1:6, -), Rajčič 15 (0:2, -, 5:9), D. Batich 7 (-, 2:3, 1:5), M. Batich 3 (-, 0:4, 1:5), Kojanec 2 (-, 1:1, -), P. Zettin nv, Zidarič 2 (-, 1:2, -), Cettolo 1 (1:2, 0:1, 0:1), Daneu 2 (0:1, 1:2, 0:1), D. Zettin nv. Trener: Oberdan. Izgubljene žoge: 13; pridobljene: 13; asistence: 14; skoki: 34 (22 + 12). SON: 23. PON: De Petris in Cettolo.
Jadran je prebil led in v četrtem krogu C-lige gold osvojil prvi točki v letošnjem prvenstvu. Gledalci na Opčinah so morali potrpeti minuto in 43 sekund, da so dočakali prvi koš na tekmi. Po vodstvu Mester je Jadran prebil led s trojko Rajčiča, nato pa so gostje poskrbeli za delni izid 0:10 in dosegli najvišjo prednost pri izidu (7:20), zaostanek pa je tik pred koncem prve četrtine nekoliko omilil Rajčič z novo trojko. V drugi četrtini se stanje na igrišču ni spremenilo, saj so Mestre odlično izkoriščale številne Jadranove napake in povedle že s 17 točkami prednosti, preden je Jadran nekoliko zmanjšal zaostanek z dvema zaporednima trojkama Matije Baticha in Rajčiča. Trene Oberdan je nato v slačilnicah predramil svoje košarkarje, ki so po zaslugi trojice branilcev Ban, Ridolfi in Daniel Batich poskrbeli za delni izid 15:4 v prvi polovici tretje četrtine in tako izenačili pri izidu 46:46. Združena ekipa je nato tudi povedla – seveda s trojko Rajčiča -, tako da je poslednjo četrtino začela z eno točko naskoka. V zadnjih minutah sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. Mestre so sicer povedle pri izidu 55:59, tedaj je Jadran odgovoril z delnim izidom 9:2, za končno zmago pa je bil odločilen Ban, ki je v končnici dosegel 10 zaporednih točk. Borut Ban je bil tudi najboljši strelec Jadrana (22 točk), zadel pa je kar 14 prostih metov od 15 poskusov.

ODBOJKA
Sloga Tabor Televita - Trebaseleghe 1:3 (15:25, 20:25, 25:22, 25:27)
Sloga Tabor: Rigonat 0, Juren 6, Princi 4, Bolognesi 14, Ivanović, Cettolo 5, Privileggi (L), Rimbaudo, Biribanti 20, Iaccarino, Kante 1, Pavlović 3, Katalan 5. Trener: Čuturić.
Sloga Tabor Televita je na prvi domači tekmi izgubila in ostaja tako še brez točk. Odbojkarji Jasmina Čuturića so srečanje začeli neprepričljivo, od drugega niza dalje tudi po nekaterih menjavah (vstopila sta Juren namesto Cettola, nato še Kante na centru namesto Pavlovića) zaigrali bolj prepričljivo. V drugem nizu so že parirali mladim nasprotnikom, v tretjem pa vodili od začetka do konca. V zadnjem nizu so goste stalno zasledovali, izenačeno je bilo še na 23:23 in 24:24, a je Trebaseleghe po sporni sodniški odločitvi na koncu osvojil zmago in tudi vse tri točke.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Kras Repen - Manzanese 3:1 (1:1)
Strelec: Smrtnik 46., 67. in 75.
Kras: Dagnolo, Tomizza, Milan (Kocman), Simeoni, Pahor, Carlevaris, Maio, Stančič (Petracci), Smrtnik, Sgorbissa (Salkič), Spetič. Trener: Tortolo.
Kras ni začel dobro in gostje so prvi povedli z golom Hatija. Manzanese, pri katerem igrajo trije slovenski nogometaši (Simon Klun, nekdanji Krasov nogometaš Saša Ranič in Dejan Sokanovič), je večkrat spravil v težave domačo obrambo. Rdeče-beli so uspeli izenačiti tik pred odmorom z Žigo Smrtnikom, ki je bil v drugem polčasu glavni junak na tekmi. Med strelce se je vpisal še dvakrat in zadel vratnico. Kras je v drugem polčasu igral boljše in prevzel pobudo v svoje roke. V prihodnjem krogu bo Kras igral v gosteh proti Lumignaccu Denisa Godeasa.


Fontanafredda - Vesna 1:2 (1:1)
Strelca: 38. Božičič (11-m), 85. Sammartini
Vesna: Zucca, G. Kerpan, Potenza, Male, Disnan, Del Bello, Tuan (A. Kerpan), Marocco, Sammartini, Božičič, Stanich. Trener: Sandrin.
Vesna je na težkem gostovanju v pordenonski pokrajini prinesla domov tri zlata vredne točke. Gostitelji so povedli, nakar je izenačil Saša Božičič, ki je odlično unovčil enajstmetrovko. Zmagoviti zadetek je pet minut pred koncem srečanja zadel mladi Sammartini. Vesna bo v prihodnjem krogu že v soboto (ob 16.00) igrala doma proti vodilnemu Cjarlinsu.


PROMOCIJSKA LIGA
Primorec - Tarcentina 1:2 (0:0)
Strelec: 65. Ruzzier
Primorec: Sorrentino, Rihter, Muccio Grasso, Vesnaver, Farozić, Scomegna, Ruzzier, Gileno, Zacchigna, Davanzo, Iattanza (Grego). Trener Biloslavo.
Primorec se je moral naposled sprijazniti z domačim porazom. Gostje so se do odločilnega zadetka dokopali v izdihljajih srečanja, potem ko je za izenačenje Primorca poskrbel Ruzzier.

1. AMATERSKA LIGA
Mladost - Pro Romans Medea 0:2 (0:2)
Mladost: Peressin, D. Peric, E. Cadez (Zollia), Kogoj, Iodice, Visintin (Ferletič), Silvestri, Bressan, Furlan, M. Peric, Mainardis (A. Cadez). Trener: Zuppicchini.
Drugouvrščena Pro Romans Medea je bila pretrd oreh za doberdobsko Mladost, saj so gostje že po dvajsetih minutah vodili z dvema zadetkoma prednosti, do katerih je prišlo po zaslugi dveh neubranljivih strelov. Tekma je bila nato izenačena, rezultat pa se ni spremenil.

Isontina - Primorje 1:2 (0:2)
Strelca: 1. Chierini, 14. Metullio
Primorje: Carmeli, Marchetti, Cerar, Miot, Del Vecchio, Benvenuto, Metullio, Pacherini, Danieli, Chierini  (Romano), Cipolla (Rooney). Trener: Ravalico.
Nadaljuje se uspešni začetek prvenstva Primorja, ki je tokrat slavil v gosteh proti Isontini. Gostje so povedli že v prvi minuti s Chierinijem, nato pa podvojili z Metulliom. Domači nogometaši so častni zadetek dosegli šele v 83. minuti srečanja, potem ko je moral med drugim nogometaš Isontine zapustiti igrišče zaradi rdečega kartona.

Mariano - Zarja 1:2 (0:1)

Strelca: 10. Marocco, 67. Racman
Zarja: Francesco Aiello, Franco, Norante, Markovič (Spadaro), Pepelko, Debernardi, Federico Aiello, Zucchini (Besić), R. Bernobi (F. Bernobi), Marocco, Racman. Trener: Petagna.
Zarja ni odigrala najboljšega srečanja, kljub temu pa je v Marianu osvojila tri točke. Po vodstvu Marocca v prvem polčasu je nato podvojil Racman, domači pa so zmanjšali zaostanek 15 minut pred koncem tekme. Zadetek ni zmedel gostov, ki so se uspešno branili do trojnega sodnikovega žvižga.

2. AMATERSKA LIGA
Piedimonte - Breg 1:4 (0:1)
Strelci: 13. S. Nigris, 49. M. D'Alesio, 54. L. Nigris, 89. M. D'Alesio.
Breg: Karan, Marchetti, Calabrese, Spinelli, Beltrame, Belladonna, D. D'Alesio (M. D'Alesio), Daris (Bampi), L. Nigris, Martini, S. Nigris (Kofol). Trener: Lacalamita.
Nogometaši Brega so proti pepelki prvenstva - v dresu katere nastopa tudi nekdanji nogometaš Mladosti Daniel Skarabot - brez težav osvojili tri točke, saj so srečanje zapečatili s tremi zadetkih v prvih 54 minutah, tako da so ohranili visok položaj na lestvici 2. amaterske lige.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava