Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

V Bilje prihajajo Figo, Del Piero, Čeferin in še marsikdo

29. avg. 2018 | 19:12
Dark Theme

Dogodek, ki bi bil zaradi prisotnih gostov in odmeva bolj primeren za mesta, kakršna so Milan, Pariz ali Berlin. Potekal pa bo v Biljah. Tako nam je tradicionalni nogometni spektakel, ki se bo odvijal bo v soboto, 1. septembra, od 16.30 dalje na travnati zelenici v Biljah pri Novi Gorici, opisal Matjaž Nemec, eden izmed glavnih organizatorjev dogodka.
Letos se bo v manjšem naselju, ki je sicer nogometni svet obdaril s številnimi talenti, mudilo več nogometnih velikanov. Organizatorjem je s pomočjo predsednika evropske nogometne zveze Uefa Aleksanda Čeferina v Bilje uspelo privabiti številne legende, ki se bodo pomerile na igrišču. Na dobrodelni tekmi bodo nastopili Luis Figo, Alessandro Del Piero, ki bo v Bilje prišel neposredno iz Los Angelesa, Paulo Ferreira, Christian Karembeu, Gaizka Mendieta, Pierre Van Hooijdonk, Totò Schillaci, Nemanja Vidić, Nuno Gomes, Ricardo Carvalho, Antonis Nikopolidis, Frank De Boer, Bernardo Corradi, Marco Materazzi, Dejan Stanković in Gilberto Silva, ne bodo zmanjkali pa tudi predstavniki slovenske zlate nogometne generacije.

Organizatorji (Nogometno društvo Bilje, Nogometna zveza Slovenije, Hit in POP TV, ki bo dogodek neposredno prenašal na Kanalu A in 24.ur.com, častni pokrovitelj je že omenjeni Aleksander Čeferin) bodo izkupiček od vstopnic in donacij podelili fundaciji Common Goal in Zavodu Vozim. »V Biljah smo vsako leto organizirali nogometni spektakel, ki smo ga letos nadgradili s številnimi svetovnimi zvezdniki. Dogodek bo po zaslugi Aleksandra Čeferina imel še večji mednarodni pečat. Tekmo bodo npr. predvajali tudi v Nemčiji,« pojasnjuje Matjaž Nemec. Spektakel v Biljah bo na izredno visoki ravni, saj so letos za tovrstni tekmi s tolikšnimi znanimi obrazi poskrbeli le v Manchestru in Ženevi.
Vstopnice je mogoče kupiti na spletnem portalu eventim.si. Odrasli morajo za karto odšteti 15 evrov, otroci do 16 let pa 5 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava