Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Andrej Don predsednik tržaškega odbora FISI

12. sep. 2018 | 11:54
Dark Theme

Andrej Don je novi predsednik tržaškega pokrajinskega odbora italijanske smučarske zveze FISI. Volitve za sestavo novega odbora za olimpijsko štiriletje 2018-2022 so potekale v ponedeljek. Že včeraj so na spletni strani deželne FISI objavili seznam celotnega odbora, v katerem so med sedmimi izvoljenimi odborniki tudi Erik Tence (Mladina), Bernard Purič in Nicola Sudano (oba Devin), predstavnik atletov je Carlo Francesco Rossi (Brdina), predstavnik trenerjev pa Ivan Kerpan (Mladina). V popoldanskih urah pa je prišlo do zapleta, saj sta dva odbornika že podala svojo ostavko.
V telefonskem pogovoru nam je Don, ki je tudi podpredsednik SK Brdina, dejal, da je bil umik dveh odbornikov manj kot 24 ur po volitvah povsem nepričakovan. »Za zdaj še ne vem, kaj to pomeni za delovanje odbora. Počakati bomo morali najbrž na poseg deželnega odbora, za kar bo potrebno nekaj časa,« je nekoliko razočarano dejal prvi Slovenec na čelu tržaškega odbora FISI, v katerem sicer deluje že celih 14 let (v zadnjih dveh mandatih je imel Andrej Don funkcijo podpredsednika).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo