Ponedeljek, 20 maj 2024
Iskanje

Alenka Artnik svetovna prvakinja v potapljanju na vdih

Dosegla je globino 116 metrov

6. okt. 2022 | 10:49
Dark Theme

Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih v Kasu v Turčiji osvojila naslov svetovne prvakinje v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo.

Štiridesetletna Koprčanka je za ubranitev naslova svetovne prvakinje dosegla globino 116 metrov. »S potopom na 116 metrov sem danes na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila prvo mesto in ubranila naslov svetovne prvakinje. Juhu, presrečna,« je ob dosežku na Instagramu zapisala slovenska potapljačica, svetovna rekorderka v tej disciplini. Julija lani se je na Bahamih spustila do 122 metrov. Gre sicer za tekmovanje pod okriljem mednarodne federacije za podvodne aktivnosti (CMAS).

Italijanka Alessia Zecchini je bila druga s potopom globokim 109 m, Francozinja Alice Modolo pa si je prislužila bronasto medaljo s potopom do globine 93 m.

V moški konkurenci je zmagal Francoz Arnaud Jerald s potopom globokim 123 m, Italijan Davide Carrera je bil drugi s potopom na globino 121 m, Carrerin rojak Antonio Mogavero si je prislužil bron s potopom do globine 113 m.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava