Nedelja, 03 december 2023
Iskanje

Čeferin zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano

Že 8. avgusta je Uefa odobrila 300.000 evrov pomoč

29. avg. 2023 | 19:00
Dark Theme

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa, poroča časnik Večer.

Evropska nogometna zveza in njen predsednik Aleksander Čeferin sta se zelo hitro odzvala na poplave in že 8. avgusta je Uefa odobrila 300.000 evrov pomoči. V okviru svojih možnosti je z 20.000 evri na pomoč priskočila tudi Nogometna zveza Slovenije.

A Uefa oz. njen predsednik se nista ustavila. Aleksander Čeferin se je odločil za prireditev dobrodelne tekme, katere izkupiček bo šel dobrodelni fundaciji Preprosto blizu, ki je bila ustanovljena in jo upravlja Radio 1.

Kot je zapisal Čeferin, so prihod v Ljubljano že potrdili številni nekdanji nogometni zvezdniki - Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Fabio Capello in drugi.

Kot še pišejo pri časniku, bo imela tekma tudi izjemno medijsko podporo, saj jo bosta med drugimi podprla tudi Pop TV in BeIN Sport, ena največjih svetovnih televizijskih mrež, ki bo tekmo predvajala v 27 državah.

»Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani,» je v vabilu prijateljem še zapisal Čeferin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava