Petek, 26 april 2024
Iskanje

Četrti in peti letošnji derbi

Deželna odbojkarska zveza je objavila razpored druge faze prvenstva moške C-lige

FJK |
1. mar. 2024 | 23:17
Dark Theme

SloVolley ZKB, ki lovi B-ligo, in Soča ZKB Lokanda Devetak bosta nastope v skupini za napredovanje v državno B-ligo začeli na domačih tleh v soboto, 9. marca. Deželna odbojkarska zveza Fipav je pred dnevi objavila dokončni razpored.

SloVolley bo v Repnu, kjer bo igral vse domače tekme drugega dela, gostil Fiume Veneto. Z njim je letos igral že trikrat, enkrat tudi v finalu deželnega pokala, vsakič je bil boljši. Soča bo v Sovodnjah merila moči z neugodno Alturo. S tržaško ekipo, ki združuje tudi bivše igralce Cusa, je v gosteh slavila s 3:2, doma pa klonila s 3:1.

V drugem krogu, 16. marca, bo Soča prosta, SloVolley pa bo v gosteh igral proti Alturi. Že četrti slovenski derbi sezone med SloVolleyem in Sočo bo na vrsti v tretjem krogu, v soboto, 23. marca. Tekma bo v Repnu ob 20.30, povratni derbi pa bo v soboto, 27. aprila, v Sovodnjah ob 19.30.

Zadnji krog prvega dela bo na sporedu konec tedna po veliki noči, v soboto, 6. aprila. Brez premora bo sledil drugi del, ki se bo zaključil v soboto, 11. maja.

V B-ligo napreduje prvouvrščena ekipa brez dodatnih tekem, če bo razlika z drugouvrščeno tri ali manj točk. Sicer bosta prvo- in drugouvrščena ekipa igrali dodatno tekmo pred 26. majem pri višjepostavljeni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava