Petek, 26 april 2024
Iskanje

Contadorju odstranili več kot 100 lipomov

Upa, da se bo na kolo vrnil v enem ali dveh mesecih

26. dec. 2022 | 16:02
Dark Theme

Nekdanji španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador je sporočil, da je pred božičnimi prazniki prestal operacijo, med katero so mu odstranili več kot 100 benignih tumorjev. Contador, ki je letos decembra dopolnil 40 let, je dvakrat osvojil skupni seštevek dirke po Franciji, dvakrat je zmagal tudi v skupnem seštevku dirke po Italiji, trikrat pa na dirki po Španiji.

Španec je na Instagramu objavil videoposnetek, v katerem sedi na tleh na stopnicah. Na posnetku je dvignil svojo majico in pokazal telo, trebuh, povsem na tesno povit s povoji. Tudi obe nogi je imel poviti od stegen do prstov na nogah, na obeh rokah pa je imel obliže.

»Bil je že čas, da grem na servis. Moral sem odstraniti nekaj lipomov in izkazalo se je, da jih imam več kot 100,« je zapisal Contador.

Pokazal je na kolo, naslonjeno na steno za njim, in rekel, da upa, da se bo vrnil nanj »v naslednjem mesecu ali dveh«.

Na njegovo objavo na Istagramu se je med drugim odvzal italijanski kolesarski zvezdnik Vincenzo Nibali, ki mu je zaželel čim boljše okrevanje.

Lipoma je maščobni ne-kancerogeni tumor, ki običajno nastane med kožo in mišicami. Običajno gre za neškodljivo tvorbo, maščobno grudico, ki nastane pod kožo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava