Sreda, 17 april 2024
Iskanje
NBA

Denver Nuggets prvič v finalu lige NBA

Na konferenčem finalu je Los Angeles Lakers premagal s 4:0 v zmagah

ZDA |
23. maj. 2023 | 12:21
Dark Theme

Znan je prvi finalist letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige. V velikem finalu lige NBA se bodo za naslov prvaka prvič merili košarkarji Denver Nuggets, ki so s 4:0 v zmagah v finalu zahodne konference izločili nekdanje 17-kratne prvake Los Angeles Lakers.

Denver je četrto tekmo finala zahodne konference v Crypto.com Areni v Los Angelesu dobil z izidom 113:111 ter se prvič v zgodovini franšize uvrstil v finale elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva.

V vrstah zlatih zrn je bil najboljši Srb Nikola Jokić. Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA je tekmo končal s 30 točkami, potem ko so Nuggets izničili 15 točk zaostanka ob polčasu. Jokić je ob tem dodal še 14 skokov in 13 asistenc.

Prvi zvezdnik jezernikov LeBron James je sicer tekmo končal s 40 točkami, 10 skoki in devetimi asistencami, a je ostal brez zmage.

Denver sodi v skupino 11 moštev v ligi NBA, ki še nikoli niso osvojila naslova NBA. Košarkarji iz Kolorada se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem obračuna vzhodne obale ZDA. Miami Heat vodi s 3:0 v zmagah proti Boston Celtics.

Član Denverja je slovenski košarkar Vlatko Čančar. Koprčan tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro in ni sodeloval pri odločilni tekmi Denverja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava