Petek, 01 december 2023
Iskanje

Etien Velikonja novi Krasov »bomber«

Novogoriški napadalec je v torek napovedal konec poklicne kariere, Primorske novice pa so danes razkrile njegovo novo ekipo

Repen |
28. jul. 2023 | 19:56
Dark Theme

K nogometnemu klubu Kras Repen prihaja zveneče ime slovenskega nogometa. V dresu repenske zasedbe, ki bo v prihajajoči sezoni nastopala v promocijski ligi, bo namreč zaigral nekdanji profesionalni nogometaš Etien Velikonja. Štiriintridesetletni napadalec ND Gorica je sicer v torek napovedal konec poklicne kariere, Primorske novice pa so danes razkrile, da se Velikonja seli h Krasu. Repensko moštvo potrjenega trenerja Radenka Kneževiča bo priprave na novo sezono začelo v ponedeljek, 7. avgusta, ko bo vodstvo kluba predstavilo še ostale okrepitve.

Stefano Simeoni odslej za Juventino

Dolgoletni steber Krasa Stefano Simeoni, ki je že junija napovedal, da ne bo več nastopal v dresu repenskega kluba, bo še naprej igral v elitni ligi. V sezoni 2023/24 bo svoje znanje in izkušnje preselil v Štandrež. Osemindvajsetletni Nabrežinec bo namreč okrepil obrambno vrsto Juventine, potem ko je kar 11 let igral za člansko ekipo Krasa. Štandreška ekipa, ki jo bo še naprej vodil trener Sante Bernardo, bo priprave na novo sezono začela v ponedeljek.

Okrepitvi za Sistiano Sesljan, z Vesne se vrača Košuta

Na novo sezono v elitni ligi se bodo v ponedeljek začeli pripravljati tudi nogometaši Sistiane Sesljana potrjenega trenerja Denisa Godeasa. V ekipi ne bo več napadalca Spetiča, vezistov Ghersettija, Madotta in Villatore ter vratarja Colonne. Ekipo pa sta doslej okrepila vezist Simone Stefani (letnik 2006) iz Donatella in napadalec Francesco Dall’Ozzo (2005), ki je lani igral za Fiumicello, iz Pordenoneja. Športni vodja Sistiane Sesljana Paolo Soavi je napovedal, da se bo ekipi na ponedeljkovem prvem treningu pridružil še en napadalec. Z Vesne, kjer je lani igral na posodo, se k »delfionom« vrača tudi vratar Thomas Košuta (1999).

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava