Petek, 26 april 2024
Iskanje

Federica Brignone zmagovalka v Areju

Neja Dvornik je zasedla 16. mesto, Ana Bucik pa se je z 28. mestom uvrstila na finale sezone v Saalbachu

9. mar. 2024 | 15:27
Dark Theme

Italijanka Federica Brignone je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v švedskem Areju. Druga je bila domačinka Sara Hector (+0,33), tretja pa Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,40). Od Slovenk je Neja Dvornik zasedla 16. mesto, Ana Bucik pa se je z 28. mestom vendarle uvrstila na finale sezone v Saalbachu.

Po prvi vožnji je imela domačinka Hector 61 stotink sekunde naskoka pred najboljšo veleslalomistko sezone Gut-Behrami in že 1,16 sekunde pred Brignone. Toda slednja je po sijajni drugi vožnji končala na vrhu in zabeležila 11. zmago na veleslalomih ter skupno 26. v karieri.

Brignone je odločitev o malem kristalnem globusu v veleslalomski razvrstitvi prestavila na finale v Saalbachu, a je malo verjetno, da lahko prehiti Gut-Behrami. Švicarka ima po današnjem tretjem mestu 95 točk naskoka pred Italijanko.

Od Slovenk je današnjo preizkušnjo najvišje končala Dvornik (+3,13) na 16. mestu. Korošica je s tem dosegla drugi najboljši izid na veleslalomih v karieri. Pred tem je bila najvišje na 12. mestu lani v Kronplatzu.

Bucik je bila z zaostankom 4,32 sekunde na koncu 28., s čimer se je skozi šivankino uho uvrstila na finale sezone v Saalbachu. Pred zadnjo tekmo je namreč na 25. mestu veleslalomske razvrstitve. Na finalu lahko nastopi 25 najboljših v vsaki disciplini svetovnega pokala.

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Gut-Behrami pred zadnjimi petimi tekmami zdaj 286 točk naskoka pred Brignone.

V nedeljo bo v Areju na vrsti še slalom, na katerem bo nastopila tudi Američanka Mikaela Shiffrin. Ta se po padcu na smuku v Cortini d’Ampezzo vrača v karavano svetovnega pokala prav na Švedskem, a je izpustila nastop v veleslalomu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava