Sobota, 18 maj 2024
Iskanje

Gabriel Tavcar z najboljšimi italijanskimi sprinterji

Član Polisportive Triveneto in dijak liceja Prešeren bo konec tedna v Anconi nastopil na atletskem mladinskem dvoranskem državnem prvenstvu v teku na 60 m

Trst |
1. feb. 2024 | 9:29
Dark Theme

Konec tedna bo na mladinskem atletskem dvoranskem državnem prvenstvu v Anconi tekmoval tržaški Slovenec. Normo za nastop v sprintu na 60 metrov je izpolnil Gabriel Tavcar (letnik 2005), ki bo v ponedeljek dopolnil devetnajst let. Atlet kluba Polisportiva Triveneto je sicer na mladinskem državnem prvenstvu v Anconi nastopil že lani, ko je s časom 7,23 zasedel 39. mesto.

Pred kratkim se je Tavcar, ki obiskuje zadnji letnik znanstvenega liceja (smer uporabnih znanosti) Franceta Prešerna v Trstu, na deželnem prvenstvu v Vidmu okitil z deželnim mladinskim naslovom. Deželni mladinski prvak je sicer že drugo leto zapored. Letos je Tavcar 60 metrsko sprintersko razdaljo pretekel v času 7,10 sekunde. Absolutno je bil Tavcar štirinajsti. Na prvo mesto se je uvrstil tri leta starejši član Enrico Sancin (Trieste Atletica), ki je šestdesetmetrsko razdaljo odtekel v času 6,79 sekunde.

Gabriel Tavcar bo v Anconi tekmoval v soboto. Letos bo ciljal višje, saj je v zadnjih mesecih s trdim delom veliko napredoval. Tavcar namreč trenira skoraj vsak dan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava