Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Goggia osvojila superveleslalom, Štuhec ostala brez točk

Italijanska smučarka je konkurenco ugnala skoraj za sekundo

Švica |
8. dec. 2023 | 12:33
Dark Theme

Italijanka Sofia Goggia je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu v Švici. Po novembrskih odpovedih je šlo za prvo tekmo v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se v razmerah slabe vidljivosti ni najbolje znašla. Osvojila je 31. mesto, za Goggio je zaostala 4,06 sekunde.

Štuhec je za 30. mestom in prvo točko sezone zaostala sedem stotink sekunde. Rezultatsko skromen superveleslalomski uvod za edino slovensko predstavnico na ženskih tekmah v hitrih disciplinah svetovnega pokala ni razlog za preplah. Slovenska smukaška šampionka je ena izmed favoritinj sobotnega prvega smuka v novi sezoni.

Veliko bolje kot Štuhec pa se je na progi znašla italijanska šampionka Goggia, ki je že na začetku nepričakovano vrgla rokavico najboljšim superveleslalomistkam pretekle sezone.

Med njimi rojakinji Federici Brignone (+1,21), drugi najboljši v preteklem seštevku discipline, ki je prvo od treh tekem v St. Moritzu končala na petem mestu, in predvsem domačinki Lari Gut Behrami. Nosilka superveleslalomskega globusa v pretekli zimi je za Goggio zaostala 1,02 sekunde, kar je Švicarki sicer še zadoščalo za tretje mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava