Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Goran Polojaz (Gaja) na SP spoznaval konkurenco

Tekmoval je v kategoriji U20, četudi še sodi med osemnajstletnike

9. nov. 2022 | 10:44
Dark Theme

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v orientacijskem teku v kraju Aguiar da Beira na severu Portugalske je uspešno nastopil tudi član Športnega združenja Gaja Goran Polojaz. Za osemnajstletnika, doma na Rocolu, je bil to prvi nastop na svetovni ravni: na Portugalskem je nastopil proti dve leti starejšim tekmecem v kategoriji U20, četudi sam še sodi v kategorijo U18. Kljub hudi konkurenci sta bila njegova posamična nastopa zelo spodbudna. »Cilj nastopa je bil predvsem ta, da si naberem prepotrebne izkušnje na mednarodni ravni, hkrati pa, da dobro zaključim dve tekmi. Uvrstitev kot taka ni bila poglavitna, v tej konkurenci bom namreč nastopal še dve leti,« je pojasnil Polojaz, sicer maturant na smeri kemija, materiali in biotehnologija na izobraževalnem zavodu Stefan.

Na srednji razdalji je bil 48., na dolgi pa 41., torej obakrat je nastop končal v zgornji polovici lestvice. Bolj kot sama uvrstitev, pa je Polojaza razveselilo, da je obe tekmi dobro opravil. »Tokrat sem bil zelo zadovoljen tudi s svojo pripravljenostjo, tako tehnično kot fizično. V zadnjih dveh mesecih sem veliko delal na teku, opazil pa sem tudi tehnični napredek pri hitrejšem branju kart in uporabi kompasa, ki sem jo izpilil na študijski izmenjavi na Švedskem v lanskem šolskem letu,« je še povedal Polojaz.

Od italijanskih reprezentantov je bil obakrat drugi najboljši (četudi je bil najmlajši v ekipi, ostali so vsi dve leti starejši).

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava