Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Ilki Štuhec ni treba na operacijo

Lepa novica po podrobnejšem pregledu pri kirurgu Niklausu Friedrichu

26. feb. 2019 | 11:48
Dark Theme

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec zaradi poškodbe kolena, ki ga je utrpela na sobotnem smuku v Crans Montani, ne bo potrebovala operativnega posega. Tako je sporočila sama Štuhčeva prek svojih profilov na družbenih omrežjih.

»Posledice padca niso tako hude, kot se je sprva zdelo. Strgana je zadnja križna vez, a okrevanje je možno brez operacije,« je na kratko zapisala 28-letna Mariborčanka, ki je dokončne izvide dobila po pregledu v Baslu pri kirurgu Niklausu Friedrichu. Zdravnik je Ilko že v preteklosti uspešno operiral. V taboru Štuhčeve so v sporočilu za javnost kasneje bolj podrobno pojasnili, da gre za močno raztegnjeno zadnjo križno vez v levem kolenu, ki pa ni strgana, na kar so kazale prve diagnoze. Nepoškodovana je tudi sprednja križna vez v istem kolenu, ki jo je poškodovala septembra 2017 in zaradi katere je izpustila celotno olimpijsko sezono 2017/18. Operativni poseg tako ni predviden za zdaj, bi bil pa v primeru, da se poškodba s bolj konservativnim pristopom ne bi ustrezno odzivala, so še pojasnili.

Jasno je, da je Štuhčeva že zaključila z letošnjo sezono. Okrevanje brez operacije pa bo bistveno skrajšalo njeno vrnitev na bele strmine, saj je predvideno obdobje vrnitve v polne športne aktivnosti v primeru operacije tudi do devet mesecev ali celo več.

Štuhčeva je padla na sobotni tekmi v Crans Montani, ko je na sredinskem delu proge po predolgem skoku izgubila ravnotežje. S precejšnjo hitrostjo je nato pristala v zaščitnih ogradah, a se je po ob pomoči delavcev ob progi rešila iz mrež in se celo sama na smučeh spustila do ciljne arene. Čeprav je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, se je Štuhčeva, ki je v tej zimi uprizorila udarno vrnitev v belo karavano po resni poškodbi kolena sezono prej, kasneje zaradi bolečin v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico, ki so sprva pokazale, da je prišlo do strgane zadnje križne vezi v levem kolenu in udarnine na kosti v desnem kolenu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo