Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Italijanski kolesar Davide Bais osvojil Gran Sasso

Slovenski as Primož Roglič je ciljno črto prečkal kot peti skupaj z ostalimi najboljšimi 3:10 minute za Baisom

Abruci |
12. maj. 2023 | 18:04
Dark Theme

Italijan Davide Bais je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Italiji, potem ko je bil na trasi od Capue do Campo Imperatoreja na še zasneženi gori Gran Sasso (218 km) v Apeninih najhitrejši iz ubežne skupine. Slovenski as Primož Roglič je ciljno črto prečkal kot peti skupaj z ostalimi najboljšimi 3:10 minute za Baisom. Rožnato majico je obdržal Norvežan Andreas Leknesund.

Etapa je bila za prvo resno gorsko etapo precej manj burna od pričakovanj. Pravo razburjenje je ponudil šele zadnji del do cilja (4,4 km/8,2 %). Najprej so se tam pomerili ubežniki. Vsak izmed trojice je lovil sploh prvo zmago v karieri, največ moči pa je imel 25-letni Bais, ki se je v zadnjih 300 m otresel obeh tekmecev. Drugo mesto je zasedel Čeh Karel Vacek (Corratec-Selle Italia), tretje pa še en Italijan Simone Petilli (Intermarche-Circus-Wanty). Zaostala sta devet oziroma 15 sekund.

V majici vodilnega ostaja Leknesund (Team DSM). Drugi je še naprej Evenepoel z 28 sekundami zaostanka, tretji je Francoz Aurelien Paret-Peintre (AG2R Citroen). Poleg Evenepoela sta od favoritov za skupno zmago v peterici še četrtouvrščeni Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) in peti Roglič. Zaostajata natanko minuto oziroma 1:12 minute.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava