Petek, 03 maj 2024
Iskanje

Jernej Terpin zaenkrat edini še v A-ligi

Ostali še niso dobili delodajalca, prvo obdobje odbojkarske tržnice pa se je že zaključilo

19. jul. 2019 | 11:09
Dark Theme

V sezoni 2011/12 so v najvišji italijanski odbojkarski ligi igrali kar trije slovenski odbojkarji iz Trsta in Gorice: Matej Černic, Loris Manià in Damir Kosmina. Pred dvema sezonama je od trojice v superligi, kot so preimovali A1-ligo, igral samo še Manià, lani pa svojega predstavnika v enem najkakovostnejših prvenstev na svetu nismo imeli. Štirje so igrali v A2-ligi, nihče pa med elito. Podobno bo tudi letos, s tem da bo v A2-ligi igral (zaenkrat) samo števerjanski odbojkar Jernej Terpin. Že pred tedni se je odločil, da bo tudi v prihajajoči sezoni 2019/20 igral pri Mondoviju, kjer se je lani boril za prestop v A1-ligo. Letošnji pravilnik med drugim predvideva, da mora v A2-ligi igrati istočasno vsaj šest italijanskih igralcev.

V A2-ligi je lani igral tudi zimzeleni Matej Černic, ki bo septembra dopolnil 41 let. Čeprav je po koncu sezone razmišljal o koncu kariere, se je odločil, da bo naslednje leto igral v B-ligi v Bariju, kjer sestavljajo zelo konkurenčno ekipo, ki bo skušala vnovič napredovati.

V drugi italijanski ligi sta lani nastopala pri Alessanu tudi Sandi Persoglia, večletni igralec pri Olympii, in David Umek, ki je sicer igralec tržaškega Cosellija. Oba pa zdaj še nimata sklenjene pogodbe.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava