Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Juventina in Kras Repen zmagala, Primorje ni več na vrhu

Danes na igrišču nogometaši v deželnih amaterskih ligah

3. feb. 2019 | 16:55
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA -

Torviscosa - Juventina 1:2 (0:0)

Strelec: Fiorenzo v 50. minuti, Romanelli po 11-metrovki

Juventina: Stergulc, Kogoi, Marini, Racca, Marini, Zorzut, Romanelli, Kozuh (Zuliani), Azian (Banini), Kerpan (Veljković), Fiorenzo (Hriberšek). Trener: Sepulcri.

Juventina se z gostovanja proti višjeuvrščeni Torviscosi vrača s polnim izkupičkom točk. Na razmočenem in blatnem igrišču ni bilo lahko, a je borbenost in želja po zmagi nagradila nogometaše Juventine. Torviscosa tokrat ni zaigrala kot zna; domači nogometaši so imeli sicer prvi priložnost, da povedejo, na koncu pa so 11-metrovko zgrešili. Prvi polčas se je tako končal 0:0. Juventina je po odmoru stopila na igrišče prepričano, dodatno samozavest pa je igralcem dal gol Fiorenza v 5. minuti drugega polčasa. Dvajset minut kasneje je Juventina še podvojila, potem ko je Romanelli zadel gol z 11-metrovke. Takrat se je Torviscosa vendarle prebudila in začela napadati. Reakcija je resda obrodila prvi gol domačih nogometašev (1:2), za kaj več pa ni bilo časa. »Na koncu je bilo kar napeto. Strah nas je bilo, da bi se rezultat ponovno spreobrnil kot pred tednom dni. K sreči pa smo zadržali prednost. Veselimo se novih treh točk. Škoda, da se je že v uvodu tekme poškodoval Kožuh zaradi udarca v koleno, a verjamem, da bo naslednji teden že z nami,« je po tekmi povedala Maja Peterin.

Juventina je s tremi točkami prehitela Gemonese in Majanese, ki sta včeraj remizirala, in je zdaj na šestem mestu.

Tricesimo - Kras Repen 1:2 (1:0)

Strelca: Menichini v 55. minuti, Petracci v 76. minuti

Kras: D'Agnolo, Bevilacqua, Cudicio, Dukić, Kerpan (Zappala), Stanich (Grujić), Juren, Radujko, Sabadin (Petracci), Menichini, Kocman. Trener: Knežević.

Kras Repen je v obračunu spodnjega dela lestvice zmagal in tako prehitel Tricesimo. Domači nogometaši so tudi prvi povedli v 35. minuti prvega dela, a je Kras naposled strnil vrste in v drugem delu zaigral zelo napadalno. Taka igra je obrodila dva gola: prvega je dosegel Menichini v kazenskem prostoru, drugega pa Petracci.Tekma je bila napeta sicer že v začetku, ko so si repenski nogometaši priigrali priložnost za gol že v prvi minuti, v peti minuti pa je Tricesimo streljal 11-metrovko, ki pa jo je D’Agnolo ubranil.

PROMOCIJSKA LIGA -

Primorje - Virtus Corno 4:4 (3:1)

Strelci: Casseler v 7. minuti, Cofone v 39., Lombardi v 40., Casseler v 78.

Primorje: Contento, Miraglia, Tomizza, Gerbini, Giacomi, Tonini, Lombardi, Cofone (Lizzul), Lionetti (Benvenuto), Casseler, Millo. Trener: Allegretti

Primorje ni več na vrhu lestvice, saj je z le vknjiženo točko moralo prepustiti vodstvo Pro Cervignanu (z 2:0 je premagalo Romans). Primorje je sicer še deset minut pred koncem srečanja vodilo s 4:2, nato pa prejelo dva gola, kar je bilo dovolj za delitev točk. Domači navijači in nogometaši so se sicer hudovali nad sodnikom, ki je po njihovem mnenju v dodatku »podaril« enajstmetrovko Virtusu, s katero je moštvo tudi izenačilo in odneslo domov dragoceno točko.

Mladost - San Giovanni 3:0

Strelci: Pierobon v 55. minuti po 11-metrovki, Ligia v 65. in 85. minuti

Mladost: Catamessa, Peric (Ligia), Manià, Tabai, Ferrigno, E. Cadez, Malaroda, R. Furlan, Fabez (S. Furlan), Pierobon, Sangalli. Trener: Caiffa.

Nogometaši Mladosti so z odliko opravili današnjo nalogo in s 3:0 premagali zadnjeuvrščeni San Giovanni. Pred ekipo na repu lestvice imajo zdaj že 11 točk prednosti in spet so v igri za višja mesta (po tem krogu so prehiteli še Ol3). Prvi polčas je bil zelo izenačen. Igro v napadu je namreč oviralo premočeno in spolzko igrišče. Prvi gol je nato padel v drugem delu. Pierobon je bil najprej uspešen z 11-metrovke, ostala gola pa je podpisal Ligia.

Sistiana Sesljan - Trieste Calcio 7:0 (4:0)

Strelci: Tawgui v 2. minuti, D. Colja v 12., 54. in 66., Cappiello v 16. in 30., 87. Francioli po 11-metrovki

Sistiana Sesljan: Zucca, Disnan, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, Cappiello (Kaurin), D. Colja (Pocecco), Božičič (E. Colja), Tawgui (Di Donato). Trener: Musolino.

Sistiana Sesljan je povsem nadigrala Trieste Calcio, ki je tokrat igral v okrnjeni postavi. Po 45. minutah je bilo že 4:0, v nadaljevanju pa so padli še trije goli. »Tekma je bila bolj podobna prijateljskemu obračunu. Veselimo se treh točk, saj se zdaj lahko spet borimo za zgornji del lestvice,« je bil po tekmi vesel športni direktor Kristian Pacor.

1. AMATERSKA LIGA -

Pertagada - Zarja 2:2 (0:2)

Strelca: Bernobi v 25. minuti, Zucchini v 55. minuti po 11-metrovki

Zarja: Budicin, Cislariu (Marković), Racman (Spadaro), Capuano, Varglien (Cappai), Bečaj, Cepar (Chizzo), Tarable, Bernobi, Zucchini (Tall), Črgan. Trener: Campo.

Izključen: Capuano v 20. minuti

Zarja je proti drugi sili prvenstva odnesla točko, kar je nadvse pozitiven rezultat. Res pa je, da je bila na pragu zmage, saj je še sredi drugega dela vodila z 2:0. Do vodstva je sicer prišla v desetih, saj je sodnik že v 20. minuti prvega dela izključil Capuana. Nekaj minut po izključitvi je Zarja povedla z Bernobijem (uspešen je bil po protinapadu). Pertegada bi nekaj minut zatem lahko izenačila z 11-metrovko, a je bil Budicin na pravem mestu. Ravno vratar je bil tokrat odločilen, da se je tekma zaključila z remijem. Zarja je drugi gol dosegla v začetku drugega polčasa po 11-metrovki (Zucchini). Po vodstvu pa so gostitelji vendarle reagirali in izkoristili okrnjeno postavo Zarje. Druge dosojene 11-metrovke v nadaljevanju niso zgrešili, v zadnjih minutah pa so bili uspešni še pred golom. V razburljivi končnici je sicer gostujoča ekipa izgubila dva igralca (oba sta bila izključena), a je bilo takrat srečanja v bistvu že konec.

Primorec - Gradese 1:3 (1:2)

Strelec: Capraro v 35. minuti

Primorec: Markovič, Fedele, Tesser, Comi, Frangini, Tuberoso (Suppani), Capraro (Dolcemaschio), Facchin Caselli (Buonpane), Di Corato ( Piras), Iadanza (Krasniqi). Trener: De Sio.

Primorec tokrat ni imel sreče: boril se je, a kaj več ni zmogel. Srečanje je namreč zaključil v devetih. Čisto na začetku se je hudo poškodoval hrbet Iadanza, ki so ga nato odpeljali z rešilcem v bolnišnico. V drugem polčasu sta bila izključena Tesser zaradi dvojnega opomina, pred koncem pa še Dolcemaschio.

2. AMATERSKA LIGA -

Azzurra - Breg 3:1 (2:1)

Breg: Blasevich, Marchetti, Halili, Andreasi, Bolcic, Galata’ (Bampi), Calabrese (D. D’Alesio), Daris (Marchio), Martini, Maselli, Rossone (Vidali). Trener Bursich.

Strelec: Martini

Izključeni: Marchetti v 79. minuti, Martini v 80., Andreasi v 89.

Breg je ostal spet praznih rok. Goriška Azzurra je prva povedla po dveh uspešnih 11-metrovkah. Pred koncem polčasa je razliko sicer omilil gol Jara Martinija, a je bilo to tudi vse. V igri živcev so v drugem delu prevladali domači nogometaši, ki so ohranili mirnejšo kri, medtem ko je sodnik kaznoval z izključitvijo kar tri nogometaše Brega, Marchettija, Andreasija in Martinija.

Breg je kljub porazu ohranil 12. mesto, potem ko je Villesse včeraj tudi izgubil proti Marianu.

Fogliano Turriaco - Gaja 0:0

Gaja: Paulich, Spena (Gargiuolo), Lauro, Vidoni, Miniussi (Ligotti), Palermo (Santoro), B. Sovic, Torcello (Martini), Nigris, Carli, Saule (Bernobi).

Gaja je na gostovanje odšla z željo, da odnese domov točko. In to ji je proti tretji sili prvenstva tudi uspelo. Varovanci trenerja Venanzija so namreč popravili vtis z zadnjega srečanja in vendrale zaigrali ekipno, vseskozi pa so si tudi pomagali. Turriaco si je sicer že uvodu prislužil 11-metrovko, a jo je Pavlić tudi ubranil. Gaja je naposled postavila »zid«, skozi katerega so se napadalci Turraica težko prebijali. Nekaj priložnosti so si sicer priigrali, a je bila obramba Gaje vedno na mestu. Pohvalo zasluži predvsem Brian Sovic, ki je ravno danes (v nedeljo) praznoval tudi rojstni dan.

Sovodnje - Romana 2:2 (1:1)

Strelca: Lutman v 30. minuti, Colella v 75. mintuti

Sovodnje: Fabricijo, Piva (Marhi), Falcone, Rubolica, Galiussi, Čaudek, Petejan, Simčič, Lutman (Tomšič), Kocina (Colella), Visintin. Trener: Feri.

Izklučiten: Marchi v 75. minuti

Nogometaši Sovodenj so se morali tokrat zadovoljiti le s točko, četudi so si proti nižjepostavljeni Romani želeli kaj več. Začeli so prepričano in tudi prvi povedli z Lutmanom, po napaki obrambe pa je bilo pred koncem prvega dela že 1:1. V nadaljevanju je Romana prva povedla v 65. minuti (2:1). Vodstvo gostov sicer ni trajalo dolgo, saj so po desetih minutah Sovodnje vendarle izenačile s Colello. Remi je dal domačim nogometašem še dodatnega zagona. Četudi so v zadnjih 15. minutah odigrali v desetih (sodnik je izključil Marchija zaradi grobega prekrška), so strnili vrste v napadu. Lutman in Visintin sta bila prodorna, vendar žoge nista uspela poriniti v gol. V okrenjni postavi je skrakta Sovodnje uspelo le ubraniti rezultat do konca, za kaj več pa ni bilo časa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava