Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Kljub težavam s poškodbami je izkupiček pozitiven«

Pogovor z Jadranovim trenerjem Deanom Oberdanom pred današnjo tekmo proti Pordenonu

3. dec. 2022 | 9:35
Dark Theme

Pred nocojšnjim dvobojem 1. kroga povratnega dela prve faze C-lige gold med Jadranom Monticolo&Foti in Pordenonom (na Opčinah ob 20. uri) smo se pogovorili s trenerjem Jadranovih košarkarjev Deanom Oberdanom.

Najprej ocena prvenstva: ste s prvim delom zadovoljni?

Za nas je bil kar težaven. Imeli smo precej smole s poškodbami. Najprej se je poškodoval Batich, nato Bunc, zdaj pa še Zidaric. Z željo in požrtvovalnostjo pa smo vsem težavam kljubovali. Vknjižili smo pet zmag, tako da je vsekakor ocena pozitivna. Utrpeli smo sicer dva visoka poraza, nekaj tekem pa smo tesno zmagali. Kot bi rekel nogometni trener Mourinho: raje izgubiti eno tekmo za 30 točk kot več tekem le za točko. Tesne zmage pozitivno vplivajo na samozavest, saj dokazujejo, da se znamo izvleči iz težav.

V Jadranovi igri se ponavljajo težave zadnjih sezon: zelo dobro igrate v obrambi, slabše pa v napadu. Kako gledate na to?

Sam sem bil zelo dober obrambni igralec, zato je razumljivo, da smo boljši v obrambi. Šalo na stran, obramba je bila od vedno Jadranov zaščitni znak. Dejstvo pa je, da nam trenutno primanjkuje nekaj talenta v napadu. Tu mislim predvsem na mlade igralce, ki niso dovolj samozavestni. V napadu ni dovolj zadevati košev, treba je ustvarjati igro, kar ni tako enostavno. Upam, da bomo v prihodnosti med mladimi dobili kakšnega izrazitega strelca, saj ni v Jadranovi politiki, da bi vrzeli krpali s tujimi igralci.

Kateri cilj ste si zastavili za nadaljevanje prvenstva?

Cilj ostaja uvrstitev med prve štiri ekipe ter posledično igranje v drugi fazi prvenstva v zlati skupini. Ohraniti moramo varno razliko pred zasledovalci, saj je lestvica kratka in se lahko stvari kmalu zakomplicirajo. Upam, da bomo v novem letu spet v popolni postavi.

Celoten intervju v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava