Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Kolumbijec Pena kljub smoli zmagovalec v Kobaridu

Na skupnem seštevku vodi le za sekundo Filippo Zana

17. jun. 2023 | 17:01
Dark Theme

Kolumbijec Jesus David Pena (Jayco-AlUla) je zmagovalec četrte etape od Ljubljane do Kobarida (167 km). Po dvakratnem vzponu na Kolovrat in spustu do Kobarida je Pena kljub tehničnim težavam ugnal moštvenega kolega Filippa Zano in še enega Italijana Diega Ulissija. Slovenski as Matej Mohorič je dobro omejil škodo in zasedel šesto mesto.

Za Peno je bila to sploh prva zmaga v poklicnem kolesarstvu, na prejšnjih treh etapah je bil v službi sprinterskega kapetana, Nizozemca Dylana Groenewegna, tokrat pa je kljub tehničnim težavam z menjalnikom na spustu prišel do uspeha kariere.

»Sem zelo zadovoljen, prva zmaga v Evropi po zahtevni sezoni in nekaj težavah. Imam pa dobre noge in ekipa mi je omogočila priložnost, da se borim za etapno zmago,» je za organizatorje in nosilce prenosa dejal 23-letni Kolumbijec.

»Na prvem spustu sem padel in ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo s kolesom. Imel sem samo manjši zobnik, a moral sem pripeljati do cilja. Ko sem videl Zano, ki je padel, sem mislil, da se bom moral ustaviti, a direktor mi je dejal, naj grem po zmago. Videl sem ga, da je padel v istem ovinku kot jaz, a na srečo je bil videti dobro,» je še dodal Pena.

Z drugim mestom v etapi in šestimi bonifikacijskimi sekundami je do skupnega vodstva prišel njegov moštveni kolega Zana. Nesrečni Italijan je bil prvi na vrhu drugega prečkanja Kolovrata (10,3 km/9,5 %), nato pa padel na spustu in iz rok izpustil etapno zmago.

Vseeno ima v skupnem seštevku sekundo naskoka pred Ulissijem (UAE Team Emirates). Ta bi lahko v nedeljo postal sploh prvi kolesar s tremi zmagami na dirkah po Sloveniji. Tretji je v skupnem seštevku Italijan Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), ki je bil danes četrti. Zaostaja šest sekund.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava