Nedelja, 21 julij 2024
Iskanje

Na Proseku dve Primorji, bo odslej spet samo eno?

FC Primorje ali FC Primorje 1924: kako naprej po prejemu prispevka Dežele FJK za obnovo nogometnega igrišča na Rouni?

Prosek |
13. mar. 2024 | 11:03
Dark Theme

FC Primorje ali FC Primorje 1924? Prav gotovo velika večina Prosečanov sploh ne ve, da obstajata v vasi dve športni društvi, z dvema različnima predsednikoma in z dvema drugačnima odboroma. FC Primorje predseduje Roberto Zuppin, FC Primorje 1924 pa Alessandro Spagnoletto. Zuppinov klub uradno upravlja športni center na Rouni, Spagnolettov pa vodi športno dejavnost.

Zapletlo se je, ko je Dežela FJK namenila FC Primorju prispevek v višini 450 tisoč evrov (lanskega 13. oktobra), ki je bil namenjen obnovi športnega centra na proseški Rouni. »Namenjen je bil FC Primorje, ki je dejanski upravitelj Roune, saj je takrat podpisal pogodbo z Občino Trst za upravljanje športnega centra. Primorje 1924 takrat ni obstajalo in tehnično se ni dalo spremeniti pogodbe,« je dejal Zuppin, ki mu pri birokratskih zadevah še vedno pomaga nekdanji športni direktor Enzo Esposito.

»V četrtek se bomo zbrali predstavniki obeh odborov in skušali najti najboljšo rešitev za Primorje, za Rouno in za Prosek. Predlagali bomo ponovno združitev, saj bi v nasprotnem primeru izgubili tudi finančni prispevek s strani Dežele FJK, s pomočjo katerega moramo čimprej opraviti nekaj nujnih del na igrišču, drugače nam deželna nogometna zveza ne bo obnovila homologacije športnega centra, ki nam zapade letošnjega 30. maja. Treba bo pohiteti,« je opozoril Zuppin.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava