Torek, 23 julij 2024
Iskanje

Nika Prevc na Japonskem do pete zmage v sezoni

Na drugo mesto se je uvrstila domačinka Yuki Ito, na tretje pa svetovna prvakinja Alexandria Loutitt iz Kanade

19. jan. 2024 | 15:45
Dark Theme

Smučarska skakalka Nika Prevc (235,2 točke) je v japonskem Zau osvojila že peto zmago v sezoni svetovnega pokala. Osemnajstletna Slovenka je na drugi postojanki japonske turneje z veliko prednostjo ugnala vse tekmice. Prevc je najbližjo zasledovalko, domačinko Yuki Ito, na srednji skakalnici ugnala za 12,1 točke.

Na zmagovalnem odru je končala še svetovna prvakinja Alexandria Loutitt iz Kanade, ki je na tretjem mestu zbrala 216,7 točke, zgolj pol točke pa je za stopničkami na četrtem mestu zaostala še ena slovenska skakalka, Nika Križnar (216,2).

Tretja Slovenka na današnji tekmi Katra Komar (190,9) je v finalu napredovala na 18. mesto.

»Japonska se mi vedno zdi zanimiva. Tu rada skačem, ker zelo cenim napor domačinov, ki pripravljajo skakalnico. Super je,» je takoj po zmagi za Eurosport dejala Prevc, ki je z novo zmago le še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala (673 točk). Pred Japonko Ito na drugem mestu ima 89 točk naskoka. Med najboljšo deseterico je le še Nika Križnar (364), ki je napredovala na sedmo mesto.

Slovenija, ki tako v Zau nastopa le s trojico skakalk, je v pokalu narodov na drugem mestu; za vodilno Avstrijo zaostaja za 68 točk. V soboto sledi še superekipna tekma parov. Na njej bosta slovenske barve zastopali Prevc in Križnar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava