Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Okužen nogometaš Aluminija

Državno prvenstvo v Sloveniji bi se moralo začeti 12. avgusta

8. avg. 2020 | 13:34
Dark Theme

Pri nogmetnem klubu Aluminij iz Kidričevega so na testiranjih odkrili pozitivni primer nogometaša na novi koronavirus. Iz kluba so sporočili, da bodo nogometaši v naslednjih dneh v samoizolaciji, Nogometna zveza Slovenije (NZS) pa do ponedeljka ne bo sprejela odločitve o usodi prve tekme državnega prvenstva med Mariborom in Aluminijem, ki bo 12. avgusta.

»Vodstvo kluba je vse aktivnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do nadaljnjega, igralci pa morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, medtem pa so stiki z zunanjim svetom povsem prepovedani,« so sporočili iz Kidričevega.

Nogometna zveza Slovenije je ob pozitivnem testu v izjavi za javnost zapisala, da »nogometaš Aluminija v zadnjih dneh sicer ni bil v stiku z moštvom, saj je zaradi procesa elektive preventivno ostal doma«.

NZS je v petek sporočila, da bodo vsi prvoligaši morali v ponedeljek opraviti teste na novi koronavirus, izolirani nogometaši Aluminija pa bodo prav tako testirani v ponedeljek.

NZS je kljub pozitivnemu primeru optimistična, da so v Kidričevem primer okužbe odkrili dovolj hitro in da se bodo nogometne aktivnosti v klubu kmalu nadaljevale.

Delegiranje prvega kroga zato do rezultatov ponedeljkovih testov ostaja nespremenjeno, poroča STA.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo