Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Petri Vlhovi prva vožnja Zlate lisice pred Federico Brignone

Potekala je v zahtevnih razmerah zaradi padavin

6. jan. 2024 | 11:04
Dark Theme

Po krajšem tekmovalnem premoru ob prehodu starega v novo leto se svetovni pokal alpskih smučark nadaljuje s tekmo v veleslalomu. Ženske se merijo na 60. Zlati lisici v Kranjski Gori. V prvi vožnji je bila najhitrejša Slovakinja Petra Vlhova, najboljša Slovenka Ana Bucik je v zahtevnih razmerah, ko je tekmovalke motil dež, iztržila 19. mesto.

Organizatorji Zlate lisice so kljubovali vremenu in pripravili kakovostno snežno podlago. Tekmovanje ni bilo ogroženo in se je začelo ob napovedani uri. So pa vseeno tokratno prvo vožnjo veleslaloma zaznamovale zahtevne razmere zaradi padavin.

Te, kot kaže, niso motile najboljših tekmovalk. Tekmovanje so krojile tudi startne številke.

Prva na startu Italijanka Federica Brignone je bila zelo hitra na progi. A je vodilno veleslalomistko sezone za zgolj dve stotinki sekunde prehitela druga na startu Vlhova. Tretji čas je postavila Švicarka Lara Gut-Behrami. Njen zaostanek znaša 15 stotink sekunde.

V lov na prve točke svetovnega pokala alpskih smučark v letu 2024 so se na domači strmini podale tudi štiri Slovenke. Prva se je po progi s številko 19 pognala Bucik, ki se je dobro spopadla z zahtevnim terenom in razmerami ter z zaostankom, manjšim od dveh sekund (+1,96), prišla na 18. mesto.

Bucik do konca vožnje ni izgubila veliko, prehitela jo le ena tekmovalka, Clara Direz iz Francije, ki je nastopila s številko 22. Novogoričanka bo edina slovenska tekmovalka v drugi vožnji.

Na nastope preostale slovenske trojice je bilo treba počakati. Nastopile so po startni številki 40. Neja Dvornik, Andreja Slokar in Nika Tomšič, ki je prvič v tej sezoni tekmovala v svetovnem pokalu, se na težki progi niso znašle. Njihovi zaostanki so bili preveliki za še en nastop.

Slokar je zasedla 52. mesto (+4,42), Dvornik je današnji veleslalom končala na 54. mestu (+4,59), Tomšič pa je bila z zaostankom 5,50 sekunde 58. in predzadnja med uvrščenimi.

Druga vožnja z eno slovensko finalistko se bo začela ob 12.30.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava