Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Pogačar začel sezono z zmago med oljčnimi nasadi

Na dirki Jaen Paraiso Interior je drugouvrščenega Britanca Bena Turnerja ugnal za 58 sekund

13. feb. 2023 | 17:50
Dark Theme

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec dirke Jaen Paraiso Interior, španske enodnevne dirke z makadamskimi odseki. Na trasi od Ubede do Baeze (178,9 km) je po samostojnem napadu nekaj več kot 40 km pred ciljem drugouvrščenega Britanca Bena Turnerja (Ineos Grenadiers) ugnal za 58 sekund. Pogačar je na drugi izdaje preizkušnje med oljčnimi nasadi s skupno 45 km makadamskih odsekov pokazal, da je kljub težavam z zdravjem v pripravljalnem obdobju v dobri formi pričakal začetek sezone. Ustavila ga ni niti preluknjana guma v zadnjih desetih kilometrih.

Ko je nekaj manj kot 45 km pred ciljem Pogačar pospešil, je z njim ostala le peščica kolesarjev. Dohitel je še Španca Sergia Samitierja (Movistar), okoli 36 km pred ciljem pa je pot nadaljeval sam in si hitro nabiral prednost. Trideset kilometrov pred ciljem je imel minuto naskoka, pred počeno gumo pa je imel že slabi dve minuti naskoka.

Pogačar je zabeležil 47. zmago v karieri, osmo na španskih tleh.

Na drugo mesto se je uvrstil Ben Turner, na tretje pa še enem član UAE Team Emirates, Belgijec Tim Wellense. Ciljno črto sta prečkala 58 sekund za slovenskim asom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava