Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Višarski čudež Primoža Rogliča (VIDEO)

Prebil se je na prvo mesto na skupni lestvici

27. maj. 2023 | 17:58
Dark Theme

17.58: Roglič je prišel na cilj s prednostjo 40 sekund pred Thomasom, za katerim je zaostajal 26 sekund. S tem se je prebil na prvo mesto na skupni lestvici in je pred jutrišnjim prihodom v Rim zmagovalec dirke po Italiji.

Kakih deset minut pred ciljem, ko je že nadoknadil večji del zaostanka na skupni lestvici za Thomasom, je prevozil udarno jamo na cestišču, pri čemer je zaradi udarca padla veriga s kolesa. Vse je kazalo, da mu veliki podvig ne bo več uspel. Toda je nazadnje zbral vse svoje moči in bil občutno prisebnejši od Thomasa, ki je izgubljal sekundo za sekundo.

17.53: Vodstvo prevzel Portugalec Joao Pedro Almeida

17.50 Vodstvo prevzel Italijan Damiano Caruso

17.45 Vodstvo prevzel Francoz Thibaut Pinot

17.20 Vodstvo prevzel ameriški kolesar Sepp Kuss

17.10 Vodstvo je prevzel ameriški kolesar Brandon McNulty

16.55: Vodstvo je prevzel Avstralec Jay Vine, ki je prišel na cilj tri sekunde hitreje od Američana Matthewa Riccitella.

Na gorskem kronometru na Višarjah je po približno dveh tretjinah kolesarjev prepričljivo v vodstvu najmlajši kolesar dirke po Italiji, 21-letni Američan Matthew Riccitello. Nabral je skoraj dve minuti prednosti pred Francozom Thomasom Championom, tretji je Američan Joseph Lloyd Dombrowski. 18,6 kilometra dolgo progo s Trbiža na Višarje je vodilni prevozil v 46 minutah in 16 sekundah. Riccitello ima vse adute, da se uvrsti med najboljše. Primož Roglič ga je na Vuelti v kronometru prehitel le za sekundo.

Skupina najboljših bo startala ob 16.05. Britanec Thomas, Primož Roglič in Portugalec Almeida bodo startali malo po 17. uri.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava