Sreda, 01 maj 2024
Iskanje

Roglič podpisal za nemško ekipo Bora-Hansgrohe

Za zdaj še niso razkrili podrobnosti pogodbe

6. okt. 2023 | 11:52
Dark Theme

Vodja kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk je na novinarski konferenci danes potrdil prestop slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča v vrste nemške ekipe. Kisovčan je podpisal pogodbo, ki bo trajala več kot eno leto, a dodatne podrobnosti o dolžini in njeni vrednosti Denk ni razkril.

»Lahko potrdim, da se bo Primož Roglič pridružil naši ekipi za prihodnje sezone,» je dejal Denk, ki je ocenil, da je s tem ekipa pridobila »enega največjih konkurentov za zmago na glavni dirki sezone, dirki po Franciji«.

»Moja želja je, da lahko ta ekipa zmaga na Touru,» je želje nemške ekipe opisal vodja Bore, ki je Kisovčana v svoje vrste snubil že pred osmimi leti.

Roglič je takrat podpisal z nizozemsko Jumbo-Vismo, v vrstah katere je postal eden najuspešnejših kolesarjev zadnjih let. V novo ekipo se seli z 80 zmagami na poklicnih dirkah.

Prestop Rogliča v novo ekipo je postal bolj ali manj neizogiben po drugi zaporedni zmagi Jonasa Vingegaarda na Touru letos. Triintridesetletni slovenski kolesar je namreč po letošnji zmagi na dirki po Italiji sporočil, da njegov glavni cilj v karieri ostaja zmaga na Touru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava