Sobota, 20 april 2024
Iskanje

S kolenom udaril v glavo spletnega vplivneža (video)

Zaokrožil posnetek napada Eto’oja na moškega po tekmi v Katarju

Katar |
6. dec. 2022 | 18:05
Dark Theme

Na spletu je zaokrožil posnetek, na katerem štirikratni afriški nogometaš leta in trenutni predsednik kamerunske nogometne zveze Samuel Eto’o napade moškega pred stadionom v Katarju. Kot poroča več tujih medijev, je bil tarča napada alžirski spletni vplivnež, ki naj bi Eto’oja izzival o načinu uvrstitve Kameruna na mundial. Dogodek naj bi se po poročanju katarske Al Jazeere zgodil po ponedeljkovi zmagi Brazilije nad Južno Korejo s 4:1. Na družbenih omrežjih je danes zakrožil posnetek, ki prikazuje, kako Eto’o, sicer tudi eden izmed ambasadorjev prvenstva v Katarju, napade moškega, ki ga je snemal ob zapuščanju stadiona 974 v Dohi.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Na začetku 57-sekundnega videa je videti dobro razpoloženega Eto’oja z modro čepico, kako se ustavlja pri navijačih, se fotografira z njimi, navijači pa z mobilnim fotoaparatom snemajo selfije. Nato ga izzove snemalec, čigar vprašanja ni mogoče razvozlati, to pa povzroči vse bolj napeto soočenje med obema.

Eto’oja člani njegove skupine naprej zadržijo, ko se želi približati snemalcu. Temu nato nekdo izpuli kamero. V nadaljevanju pa se Eto’oju uspe izmuzniti iz prijema skupine ter steči proti moškemu in ga s kolenom udariti v glavo. Napadeni moški sicer hitro vstane in ni videti huje poškodovan, je izpostavila Al Jazeera.

Kot še poroča katarski medij, naj bi bil napaden alžirski spletni vplivnež Said Mamouni.

Mamouni je zatrdil, da je Eto’oja vprašal, ali je podkupil sodnika, ki je sodil tekmo Alžirije in Kameruna letos, ko so se »neukrotljivi levi« s skupnim izidom 2:2 na podlagi golov v gosteh uvrstili na mundial. To potrjuje tudi francoska tiskovna agencija AFP, ki ji je uspelo razbrati, da naj bi Alžirec proti Eto’oju zavpil »Gassama! Gassama!«. Gre za priimek gambijskega nogometnega sodnika Bakaryja Gassame, ki je sodil kvalifikacijsko tekmo.

Alžirija je sicer pri Fifi vložila uraden protest zaradi sojenja na povratni tekmi, ki jo je doma izgubila z 1:2, a pritožba ni bila uspešna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava