Petek, 19 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: dragocena točka za Juventino

V Štandrežu so belo-rdeči zaustavili vodilni Chions

Trst |
13. nov. 2022 | 18:51
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Sanvitese – Sistiana Sesljan 1:1 (0:1)

Strelca: 31. Disnan 11-m, 72. Rinaldi (SV) 11-m

Sistiana Sesljan: Colonna, Tomasetig (od 75. Pelengić), Almberger, Vasques, Vecchio, Zlatič, L. Crosato, Disnan, Schiavon (od 15. Spetič), Gotter (od 75. Biloslavo), Francioli. Trener: Godeas.

Da je bil neodločen izid pravičen, se je po tekmi strinjal tudi trener Sesljana Denis Godeas, ki pa ni bil zadovoljen, kako je prišlo do gola domačinov. »Žal smo si v obrambi privoščili napako. Na nenevarni žogi je naš branilec nerodno posredoval in v kazenskem prostoru sicer nehote podrl domačega napadalca in sodnik je pokazal na belo piko,« je akcijo gola Sanviteseja obnovil Godeas, ki je še dodal, da je bilo igrišče v San Vitu al Tagliamento slabo in se ni dalo dobro igrati. Športni vodja Paolo Soavi pa je bil po tekmi v bolnišnici v Palmanovi, kjer sta morala zaradi udarca v glavo poiskati pomoč Schiavon in Gotter. Oba sta jo skupila z nekaj šivi. Pod vprašajem oa je njun nastop na sredinem derbiju v Vižovljah proti Juventini. Danes so bili zaradi poškodb odsotni Dussim, Germani in David Colja.

Juventina – Chions 1:1 (1:1)

Strelca: 9. Valenta (C) 11-m, 29. Celcer

Juventina: Gregoris, Sottile, Celcer, Racca, Zanon, Tuan, Hoti (od 80. De Cecco), Piscopo, Martinović (od 65. Selva), Kerpan (od 75. Cuca), Colonna Romano (od 70. Papagna). Trener: Sepulcri.

Rdeča kartona: Piscopo in Selva

Juventina je proti prvouvrščeni ekipi iz Chionsa igrala vrhunsko in ustvarila veliko več priložnosti za gol kot gostje, ki so sicer v zadnjih minutah zadeli vratnico. Gostje so povedli na začetku tekme po strelu iz bele pike. Najstrožjo kazen je zakrivil Kerpan, ki si je sicer z roko zakril obraz pred močnim strelom, a sodnik je vseeno dosodil dotik z roko v kazenskem prostoru. Okrog pol ure je Juventina izenačila. Mrežo Chionsa je po prostem strelu zatresel Uroš Celcer.

PROMOCIJSKA LIGA

Azzurra Premariacco – Primorec 2:0 (0:0)

Primorec: S. Furlan, Ferluga (od 65. Kuniqi), Schiavon, Ciliberti, Curzolo, Zacchigna, Coppola (od 89. Beqiri), Lombisani, Hoti (od 65. Pisani), Lo Perfido (od 81. Casi), Iadanza (od 65. Bovino). Trener: M. Campo.

Primorec je proti prvouvrščeni Azzurri dobro zdržal vse do 75. minute, ko je moral vratar Stefano Furlan pobrati prvo žogo iz mreže. Gostje so po visoki podaji s kota slabo pokrivali v kazenskem prostoru in domači napadalec je brez težav preusmeril usnje v mrežo. Drugi gol pa je padel v zadnjih minutah tekme. Pri Primorcu so vsekakor z nastopom v gosteh delno zadovoljni, saj so se rdeče-beli vseskozi borili. Tudi tokrat so sicer Campovi fantje prejeli kar pet rumenih kartonov. V prihornjem krogu bo Primorec spet igral v gosteh, proti ekipi Ol3 iz Fojde.

1. AMATERSKA LIGA

Mladost – Romana 3:0 (2:0)

Strelci: 20. Veneziano, 39. Ligia; 75. CuzzolinMladost: Gon, Lavrenčič, Di Bert (Papais), Pelos, S. Mucci (Scocchi), Bianco, Ligia (Negrin), Veneziano (Petronio), Cuzzolin (Vera), Ocretti, Zin. Trener: R. Veneziano.

Mladost je v domačem Doberdobu zbrala še tri pomembne točke. Mladost je igrala zelo odločno in samozavestno. V prihodnjem krogu čaka Mladost zelo težka tekma proti Triestini Victory.

Zarja – Ruda 0:2 (0:0)

Zarja: Flego, Čufar, Stocca Kralj, Calzi, Gavrić, Racman, Casciano, Mazzarino (Kostantinos), Rizzotto, Gunjac, Gosdan. Trener: Jurincich.

V taboru Zarje so bili razočarani, saj bi se lahko izognili porazu proti Rudi. Domačini pa so igrali slabo in gostje so uspeli dvakrat premagati vratarja Flega. Še posebno je bil razočaran predsednik društva in spremljevalec ekipe Robert Kalc, ki je dejal: »Proti Rudi smo pričakovali ugodnejši rezultat, igrali pa smo slabo. Preveč je bilo napak, še posebno v drugem polčasu, ko smo prejeli oba gola. Bojim se, da nismo dorasli tej kategoriji in bomo morali decembra nujno poskrbeti za okrepitev.«

2. AMATERSKA LIGA

Breg – Pieris 2:0 (1:0)

Strelca: 36. Del Vecchio; 78. M. D’Alesio

Breg: Blasevich, Calabrese, Spinelli, Andreasi (Frangini), J. Čermelj, Maselli, Capraro (M. D’Alesio), Marchio (Pllana), Abatangelo (Savino), Cerebuch (Delvecchio), L. Nigris. Trener: Quagliarello.

Breg je z zmago proti Pierisu potrdil drugo mesto na lestvici. Zmaga bi lahko bila izdatnejša, saj je Breg ustvaril številne priložnosti za gol.

CGS – Primorje 1924 0:0

Primorje: Pahor, Tesser, Indelicato (od 65. Zudettich), Jurissevich (od 61. Villa), Di Gregorio, Muccio Crasso, Giampiccolo (od 73. Bossi), Grego, Saule, Pocecco (od 81. Zestrea), Della Valle. Trener: Biasin.

Primorje je proti solidni ekipi »študentov« iztrgalo točko. S kančkom sreče in več odločnosti bi lahko rdeče-rumeni tudi zmagali.

Vesna – Turriaco 3:2 (1:1)

Strelca: 25. Montebugnoli; 50. Franzot, 72. Montebugnoli

Vesna: T. Košuta, Colja, Renar, Veronesi (Sosič), J. Košuta, Vidoni, Franzot (Antonič), Poiani (Canciani), Clrossi, Montebugnoli, Likar. Trener: Daris.

Rdeč karton: 88. Montebugnoli

Vesna se je morala pošteno potruditi, da je nazadnje strla odpor goriške ekipe iz Turjaka. V prvem polčasu je Montebugnoli mojstrsko izvedel prosti udarec in tako izenačil izid, potem ko so gostje povedli po avtogolu Veronesija. Kriško ekipo je povedel v vodstvo v 5. minuti druega polčasa Franzot. Gostje pa se niso dali in izid spet izenačili. Za zmagoviti gol je spet poskrbel Montebugnoli, ki je drugič uspešno izvedel prosti udarec. Vesno čaka čez en teden derbi s Primorjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava