Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Športna nedelja: prvi poraz Jadrana, zmagi Sistiane Sesljana in Krasa Repen

V nogometni elitni ligi je Primorje na Rouni visoko izgubilo proti Pro Gorizii. Jadran Motomarine je v Venetu utrpel prvi poraz v novi sezoni, poškodoval se je Martin Ridolfi

FJK |
20. okt. 2019 | 11:37
Dark Theme

KOŠARKA

DRŽAVNA C-LIGA GOLD

Abano Montegrotto - Jadran Motomarine 76:69 (18:14, 39:24, 54:40)

Jadran: Ban 22 (9:9, 5:7, 1:9), Ridolfi 2 (-, 1:1, -), Malalan 0 (-, 0:1, 0:2), Škerbec 15 (-, 6:13, 1:3), Milisavljevic 6 (-, 3:8, -), De Petris 2 (-, 1:4, -), Zidarič 7 (-, 2:4, 1:6), Cettolo 3 (-, 0:1, 1:4), Daneu 6 (1:2, 1:3, 1:2), Švab nv, Sosič 6 (-, -, 2:3), Pregarc 0 (-, 0:1, -). Trener: Mura.

Jadran se je z gostovanja v Venetu vrnil domov s prvim prvenstvenim porazom. In upajmo ne s hujšo poškodbo Martina Ridolfija, ki je moral v peti minuti zapustiti igrišče zaradi kolenske poškodbe. Za košarkarje trenerja Mure je bila usodna druga četrtina, ko je bil delni izid 21:10. V zadnji četrtini pa je bil Jadran znova v igri: 19 sekund pred zvokom sirene so gostje zaostajali le za dve točki. Do konca tekme pa so zadevali le gostitelji in tako nanizali sedem točk prednosti.

NOGOMET

ELITNA LIGA

Primorje - Pro Gorizia 1:5 (1:1)

Strelec: Pagliaro 25.

Primorje: Persic, Kuniqui, Ingrande (Zarattini), Pagliaro, Benzan (Debernardi), Bucca, Poropat, Karacu (Krasniqui), Pisani (Sadik), Školnik, Girardini (De Luca).

Primorje je na domačem igrišču prejelo močno zaušnico s strani Pro Gorizie, ki letošnje sezone ni začela najbolje. Zdaj pa počasi premleva krizo in dokazuje, da je ekipa za višje položaje na lestvici. Prvi polčas se je sicer končal 1:1. Prvi so povedli domačini s Pagliarom. Takoj na začetku drugega dela so gostje zadeli drugi zadetek. V 60. minuti pa ključ srečanja: sodnik je pokazal rdeč karton Bucci in dosodil enajstmetrovko gostom. Odtlej se Primorje ni več pobralo. Gledalci so do konca videli še dva gola Pro Gorizie.

PROMOCIJSKA LIGA

Kras Repen - Sant’Andrea San Vito 3:0 (2:0)

Strelca: Volaš (rig-11m), Volaš, Kocman.

Kras Repen: Francescutti, Škabar (Stocca Kralj), Cudicio, Dekovic, Strussiat, Simeoni, Kocman (E. Bresich), Fernandez (P. Bresich), Volaš (Formigoni), Zappalà, Savron (Sancin). Trener: Pahor.

Kras Repen je na domači tekmi proti tržaški ekipi, ki je sicer ena izmed najbolj šibkih v ligi, igral suvereno in na koncu zasluženo zmagal. Že po prvem polčasu je bil izid 2:0. Obakrat je v polno yadel Volaš, ki je nato v drugem polčasu odločilno podal Ivanu Kocmanu za tretji gol.

Sevegliano Fauglis - Sistiana Sesljan 0:1 (0:1)

Strelec: David Colja 24.

Sistiana Sesljan: Colonna, Crosato, Kerpan, Cassara (Fabris), Zlatič, Carli, Disnan, Vasquez (Del Rosso), Pitacco (Celea), Carlevaris (Erik Colja), D. Colja (Germani).

Vižoveljski »delfini« so se s težkega gostovanja vrnili z vsemi tremi točkami. Sevegliano Fauglis na domačem igrišču ni izgubil poldrugo leto. Rumeno-modri so tokrat igrali zelo kompaktno in prepričljivo. V prvem polčasu je dosegel zmagoviti gol David Colja. Znova po podaji s prostega strela, kar je že običajno za Sistiano Sesljan. V drugem polčasu so gostje igrali zelo konkretno. Obrambna vrsta (Carli, Zlatič in Kerpan) je bila nepremagljiva. Zelo dobro je igral tudi mladi Pitacco (letnik 2002).

2. AMATERSKA LIGA

Piedimonte - Vesna 0:0

Vesna: E. Carli, Barukčič, Gargiuolo, Renar (Košuta), Miniussi, Cuk (Ferluga) L. Carli, Pojani (Cortellino), Vattovaz (Jovičič), Vidali, Favone (Čubej).

Kriška Vesna je v Podgori zamudila lepo priložnost, da bi osvojila prvo letošnjo zmago. Piedimonte je proti kriški ekipi osvojil prvo točko.

Primorec - Triestina Victory 4:4 (1:0)

Strelci: 45. Castrillon; 47. Capraro, 70. Capraro, 85. Tuccio

Primorec: Sorrentino, Frangini, De Leo, F. Tesser, Fedele (N. Tesser), R. Dicorato, Cerebuch, Grego, Capraro, Piras, Castrillon (Tuccio). Trener: De Sio.

Primorec je proti glavnemu favoritu za prvo mesto že vodilo s 4:2. De Siovi varovanci so bili večji del srečanja boljši tekmec. Le v končnici so naivno zgrešili nekaj žog, kar je bilo zadnje usodno. Triestina Victory je naposled uspel izenačiti.

Breg - Cormonese 0:5 (0:3)

Breg: Blasevich, Calabrese, Pischianz, Marchetti, Bobbini, Galata’, Halili (Bazzara), Labella (Marchio), Madrusani (Carbone), Masella (Spena), Cermelj (Carbone). Trener: Quagliarello.

Ekipa iz Krmina je v Dolini povedla že po petih minutah. Do konca prvega dela je bil izid že 0:3. Breg je popustil že po prvem golu. Tudi v nadaljevanju ni bilo nobene reakcije Brega in Cormonese je še dvakrat zadel v polno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo