Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

Tea Ugrin pri Artistici '81 trenerka že s prvo mednarodno izkušnjo

Z mladinsko izbrano vrsto sodelovala na Sredozemskih igrah mladih v Istanbulu

Trst |
25. okt. 2023 | 12:03
Dark Theme

V gimnastičnem centru v Ulici Vespucci pri Svetem Jakobu preživlja Tea Ugrin tudi po športni karieri veliko ur. Potem ko je za matično društvo Artistica ‘81 zadnjič tekmovala v sezoni 2021/22 v A1-ligi, jo je ljubezen do gimnastike in športa nasploh ponesla v trenerske vode. Od lani vodi tekmovalno skupino naraščajnic (ki bodo januarja prestopile med mladinke), trenira pa tudi netekmovalno skupino mlajših.

Četudi je še na začetku svoje trenerske poti, je minuli konec tedna že okusila mednarodno sceno. Z italijansko mladinsko reprezentanco se je mudila v Istanbulu na Sredozemskih igrah mladih. Kot glavni trener ženske mladinske ekipe je tja odpotoval Mauro Di Rienzo, Ugrin pa je stala ob njemu, predvsem kot opora Emmi Puato, ki je članica Artistice ‘81 in je prvič nastopala z izbrano vrsto. »Mesto v odpravi naj bi kot Emmin glavni trener zapolnil Diego Pecar, a ker pravilnik ne dovoljuje, da bi bila v odpravi z žensko ekipo dva moška trenerja, je mesto ponudil meni. In povabilo sem z veseljem sprejela,« nam je včeraj po dolgem povratku povedala Tea Ugrin, doma na Ferlugih.

Čeprav v Italiji še opravlja prvo stopnjo trenerskega izobraževanja, ima že mednarodno licenco. »Zame je bila to res enkratna izkušnja, hkrati pa tudi zelo posebna, saj sem to doživljala že kot tekmovalka. Izkušnjo bi z veseljem še kdaj ponovila,« je napovedala 25-letnica, ki je pred točno desetim leti še kot mladinka osvojila prvi absolutni državni naslov, dve leti kasneje pa še drugega.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava