Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Uspešne tržaške športnice na stenah stadiona Rocco

Predstavili stenske poslikave Sare Gama, Noemi Batki in Silvie Stibilj

Trst |
20. sep. 2019 | 10:45
Dark Theme

Kapetanka italijanske nogometne reprezentance Sara Gama, skakalka v vodo Noemi Batki, ki se bo prihodnje leto udeležila že svojih četrtih olimpijskih iger, in petkratna svetovna prvakinja v umetnostnem kotalkanju Silvia Stibilj bodo odslej krasile zunanjo steno tržaške hiše slavnih (v njej so osvežili stalno fotograsko razstavo tržaških športnih legend), ki se nahaja v dvorani pod tribuno Gino Colaussi na stadionu Nereo Rocco. Stenske poslikave oz. »muralese« trenutno treh najuspešnejših tržaških športnic so ob prisotnosti številnih uglednih gostov iz sveta športa odkrili včeraj zjutraj. Celotno prireditev si je omislila in vodila predsednica tržaškega odbora združenja Azzurri d’Italia Marcella Skabar, ki se po 32 letih poslavlja od svoje funkcije.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo