Torek, 23 april 2024
Iskanje

V boj 1500 mladih iz 50 držav

Uradno so predstavili zimski olimpijski festival evropske mladine (EYOF), ki ga bo Furlanija Julijska krajina gostila leta 2023

16. nov. 2018 | 19:27
Dark Theme

Več kot 1500 mladih športnikov iz 50 držav bo februarja 2023 sodelovalo na zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF), ki ga bo tokrat gostila Furlanija Julijska krajina. Mladostniki med 14. in 18. letom starosti se bodo v osmih dneh pomerili v alpskem smučanju, biatlonu, teku na smučeh, kerlingu, umetnostnem drsanju, hokeju na ledu, hitrostnem drsanju na kratkih progah, smučarskih skokih, nordijski kombinaciji in deskanju na snegu.

Prireditelja tega prestižnega mladinskega tekmovanja so pred dnevi izbrali na 47. generalni skupščini Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) v španski Marbelli. Našo deželo so tam zastopali deželna odbornica za delo in izobraževanje Alessia Rosolen, predsednik deželnega odbora Coni Giorgio Brandolin in projektni menedžer kandidature Maurizio Duennhofer.

Pomemben dosežek delegacije so predstavili na srečanju z novinarji v deželni palači na Velikem trgu, kjer so glavni akterji večkrat poudarili, kako pomembna in prestižna prireditev je pravzaprav EYOF. Idejni oče kandidature Maurizio Dunnhofer je izpostavil, da za uspešno kandidaturo stoji trdo delo, ki pa ga niso obešali ne veliki zvon, saj so izbrali strategijo »molka«. »Verjeli smo namreč, da bomo uspešnejši, če bomo vse skupaj izpeljali brez pretirane promocije,« je tajnost kandidature upravičil Dunnhofer in ob tem dodal, da jih najtežje delo šele čaka.

Popolno podporo prireditvi je zagotovil deželni predsednik Massimiliano Fedriga, ki je danes napovedal, da bo za infrastrukturo namenil 10 milijonov evrov, finančno pomoč pa je bojda obljubilo tudi predsedstvo vlade.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava