Torek, 23 april 2024
Iskanje

»V Evropi ne bom več igral«

V današnjem Primorskem dnevniku pogovor z zvezdnikom severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA Goranom Dragićem

28. jun. 2019 | 8:21
Dark Theme

Poročali smo že, da je Vipolže v Goriških Brdih prejšnjo sredo obiskal zvezdnik lige NBA in kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić. Udeležil se je odprtja novega koša na vaškem igrišču. Za oboje – nov koš in obisk Dragića – je poskrbel Miha Šter, nekdanji dolgoletni direktor Elana Invente. Dragić je bil zelo vesel, da so ga v Vipolžah tako lepo sprejeli in da si je lahko ob vsakodnevnem treningu, košarkarskem kampu na Rogli, kjer osebno vodi treninge z mladimi nadobudneži, in dobrodelnimi akcijami pri katerih sodeluje, uspel utrgati čas za obisk. Priljubljenega košarkarja je za avtograme in selfije v Vipolžah oblegalo staro in mlado, kljub temu pa smo svojih pet minut uspeli iztržiti tudi mediji in z njim posneti kratek pogovor.

Pred kratkim ste dejali, da bi do konca kariere radi ostali na Floridi. Je vseeno kakšna možnost, da vas bomo spet gledali na kakšnem evropskem igrišču?

Na evropskem igrišču ne, kajti če ne bo več povpraševanja zame v ligi NBA, bo to takrat pokazatelj, da je najbolje, da se upokojim. Sedaj sem star 33 let, pogodbo imam še eno leto. Kar nekaj povpraševanja je bilo po ZDA, mislim pa, da se v prihodnosti ne vidim, da bi prišel spet igrat v Evropo. Spet bi namreč moral spremeniti slog treningov in življenja, v ZDA sem že enajst let, tako da bi bilo kar težko.

Pogovor z Goranom Dragićem si lahko v celoti preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava