Sreda, 29 november 2023
Iskanje

V Šibeniku začeli snemanje filma o Draženu Petroviću

V kinodvorane naj bi prišel predvidoma 22. oktobra 2024, ko bi Petrović praznoval svoj 60. rojstni dan

26. sep. 2023 | 16:02
Dark Theme

V Šibeniku so začeli snemanje igranega filma o hrvaškem košarkaškem velikanu Draženu Petroviću, ki je umrl pred 30 leti. Po Šibeniku se bo filmska ekipa z režiserjem Danilom Šerbedžijo na čelu odpravila še v Zagreb in ZDA. Film bo v kinematografe prišel predvidoma 22. oktobra naslednje leto, ko bi Petrović praznoval svoj 60. rojstni dan.

Snemanje celovečernega igranega filma z naslovom Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću (Nekaj močnejšega od mene - zgodba o Draženu Petroviću) se je po obsežnih pripravah začelo v petek na šibeniškem Baldekinu, četrti Petrovićevega otroštva.

Na snemanju je sodelovalo več kot 70 filmskih delavcev ter številni igralci in statisti, ki so se vrnili v 70. leta prejšnjega stoletja, čas Petrovićevega odraščanja, so danes sporočili producenti filma. Na ulicah Šibenika je konec tedna veljala tudi posebna ureditev prometa, tako mestne oblasti kot prebivalci pa so po navedbah producentov pokazali veliko razumevanja.

Film bo pokril vsa pomembnejša obdobja iz življenja enega od najboljših košarkašev na svetu, od otroštva in odraščanja v Šibeniku, njegove košarkaške kariere v Evropi in ZDA do vojne na območju nekdanje Jugoslavije, romantičnih zvez in njegove tragične smrti v avtomobilski nesreči leta 1993.

Odraslega Dražena Petrovića igra mladi hrvaški igralec Domagoj Nižić, Dražena kot otroka pa osnovnošolec Tonko Stošić, ki prihaja iz Šibenika.

Draženovega očeta Joleta Petrovića bo upodobil srbski igralec Dragan Mićanović, mamo Biserko Petrović pa priznana hrvaška igralka Zrinka Cvitešić.

»Ta film je zgodba o Draženu, ostali smo tu res samo zato, da pomagamo,« je ob začetku snemanja povedala igralka, ki je v hrvaškem filmu nazadnje igrala leta 2012. Pri tem je dodala, da so po vsem mestu čutili ljubezen in ponos ljudi na »svojega malčka«.

Avtor projekta in producent filma je Kinoteka pod vodstvom Ljube Zdjelarevića, scenarij pa je napisal Ivan Turković-Krnjak. Koproducenti filma so RTG Pictures iz ZDA, Living pictures iz Srbije in produkcijska hiša December iz Slovenije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava