Torek, 23 april 2024
Iskanje

V Umagu nam najbližji vrhunski tenis

Med 12. in 21. julijem bo Umag gostil turnir ATP 250 Plava laguna Croatia open

Umag |
6. jun. 2019 | 16:10
Dark Theme

Med 12. in 21. julijem bo Umag epicenter vrhunskega tenisa. Na sporedu bo že 30. izvedba mednarodnega turnirja ATP 250 Plava laguna Croatia open, ki sodi med 66 najprestižnejših teniških turnirjev na svetu. Temu primerna bo tudi konkurenca, saj so organizatorji med drugim v Istro privabili tudi tri igralce, ki sodijo v top 20 na svetu. Ob domačinu Borni Ćoriću, tačas na 15. mestu svetovne jakostne lestvice, bo nastopil tudi Italijan Fabio Fognini, št. 12, ter lanski zmagovalec Marco Cecchinato na 19. mestu jakostne lestvice. Slovenske barve bo branil zdaj najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, na 95. mestu.

Prestižni turnir, ki je edini take kakovosti v naši neposredni bližini, so danes predstavili v Trstu. Direktorica organizacijskega izvršnega odbora Arlen Broznić je orisala športno plat turnirja, ki bo kot običajno potekal v teniškem centru v Umagu. Predstavila je tudi spremljevalni program, ki bo – kot se za jubilej spodobi – zelo pester. V soboto, 13. julija, bo na sporedu prvi dvoboj legend, in sicer med ambasadorjem turnirja Goranom Ivaniševićem in Goranom Prpićem. Šlo bo torej za ponovitev prvega finala turnirja leta 1990, ki ga je takrat po treh nizih zmagal Prpić. Še zanimivejši pa se obeta vnovičen dvoboj med Ivaniševićem in Patrickom Rafterjem, ki bosta na peščenih igriščih podoživela spet finale Wimbledoma leta 2001, ki ga je osvojil hrvaški teniški as.

Turnir bo hkrati tudi priložnost predstavitve lokalnih proizvodov, poskrbljeno pa bo seveda tudi za zabavo in sprostitev ob dobri glasbi. Na odru se bodo med drugim zvrstili Tony Cetinski, Queen real Trubute band in Gianluca Vacchi.

Prvič letos pa bodo v Umagu istočasno nastopali tudi teniški igralci na vozičku. Na uradnem moškem turnirju bo nastopilo 32 profesionalnih igralcev.

Zastor turnirja se bo dvignil čez 35 dni, istrsko mesto pa že diha z njim. Vstopnice je že možno kupiti na uradni spletni strani turnirja, cene pa nihajo od 14 do 62 evrov za nedeljski veliki finale.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava