Četrtek, 24 oktober 2024
Iskanje

V ženski D-ligi ob Kontovelu tudi Mavrica

Novosti v najvižji deželni odbojkarski ligi

22. jul. 2023 | 12:44
Dark Theme

V deželnih odbojkarskih ligah v ženski konkurenci bodo letos igrale kar tri slovenske ekipe. Ob Zaletu v ženski C-ligi bosta v nižji D-ligi igrali dve ekipi. Ob Kontovelu, ki si je mesto med četrtoligašicami priboril na igrišču po napredovanju iz 1. ženske divizije, bo v D-ligi igrala tudi Mavrica, potem ko je pravice odkupila od Eurovolleyschoola (tržaška ekipa se je nižji ligi odpovedala, ker bo vnovič igrala v C-ligi).

Kontovel bo v višji ligi igral v domala isti postavi kot v minuli sezoni. Od nosilk, tudi tistih z izkušnjami v C-ligi (Kovačič, Ciuch, Gruden in Hussu), so potrdile čisto vse, pridružuje se spet Irina Kneipp, zaradi študijskih obveznosti pa ne bo na razpolago več Petra Sossi. Od decembra bodo v ekipi lahko računali še na povratnico po poškodbi Veroniko Feri, tako da bo potrjeni trener Erik Calzi lahko računal na popolno ekipo 14 igralk.

Želja, da bi mladinke under 18 pridobivale izkušnje tudi na članski ravni, se je pri štandreški Mavrici na koncu uresničila. Mladinke bodo tudi jedro ekipe, temu pa bodo dodali nekaj starejših igralk. Ekipo bo še naprej vodil Francesco Quarta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava