Petek, 19 april 2024
Iskanje

Velik športni praznik jutri v Trstu

Pogovor s pooblaščenim upraviteljem Triestine Maurom Milanesejem pred odločilnim srečanjem za napredovanje v B-ligo

Trst |
8. jun. 2019 | 16:22
Dark Theme

Trst je po dolgih letih znova zajela nogometna evforija. Jutrišnjo tekmo med Triestino in Piso si bo na stadionu Rocco najbrž ogledalo nad 18.000 navijačev. Če bo Triestini uspel veliki met – napredovanje v B-ligo - bo to zlasti zasluga trojice Biasin-Milanese-Pavanel. Prvi finančno krije klub, drugi je sestavil zelo konkurenčno moštvo, tretji je s klopi odlično vodil igralce.

Pred jutrišnjim dvobojem smo se pogovorili s pooblaščenim upraviteljem Triestine Maurom Milanesejem in intervju začeli prav pri velikem navdušenju navijačev, ki spominja na čase, ko je bil predsednik Amilcare Berti, trener pa Ezio Rossi: »Res smo zadovoljni nad odzivom Tržačanov.

V teh treh sezonah smo dobro delali, saj smo prevzeli ekipo, ki je bila na pragu izpada v elitno ligo, zdaj pa smo le še korak od B-lige. A zadovoljni nismo le z rezultati na igrišču. Naredili smo določene investicije, ki so jamstvo za rast društva. Seveda vsi gledajo na rezultate prve ekipe, a zdaj ima klub 20 mladinskih ekip.«

Vigilija ni minila brez polemik na račun preštevilnih vstopnic za navijače iz Pise. Upajmo seveda, da bo vse minilo brez izgredov.

Resnično upam, da bo mirno in brez izgredov. Ne glede na končni izid upam, da bosta obe ekipi lahko praznovali vsaka s svojimi navijači. Navsezadnje je sezona zelo pozitivna ne glede na končni izid nedeljske tekme. Zmogljivost stadiona Rocco zdaj presega 20.000 gledalcev, tako da bodo vsi, ki si bodo tega želeli, lahko gledali tekmo v živo.

V Pisi je Triestina dvakrat prešla v vodstvo, a na koncu je prišlo do delitve točk. Rezultat je bil navsezadnje pravičen.

Delitev točk je bila pravična. Gotovo si delno razočaran, ker si dvakrat vodil, a bodimo odkriti, vsakdo izmed nas bi pred tekmo podpisal za tak končni izid. Vemo, da smo doma učinkovitejši in prepričan sem, da bomo na Roccu igrali še boljše. Nasprotnik je zelo soliden. Zlasti v napadu imajo nekaj odličnih igralcev, medtem ko so v obrambi ranljivi. Dvakrat smo zadeli že v Pisi, zakaj se ne bi to ponovilo tudi v Trstu? Moramo igrati zelo agresivno. Vendar menim, da podobno razmišljajo tudi v nasprotnikovem taboru, tako da bi lahko bila tekma zelo odprta in zanimiva.

Za jutrišnjo tekmo na stadionu Rocco (pričetek ob 18.30) so še na razpolago vstopnice. Razprodana je stranska tribuna Furlan, na voljo pa so vstopnice za ostali dve tribuni. Cene (ženske in starejši od 65 let imajo pravico do znižane cene, otroci in invalidi plačajo 5 evrov v vseh sektorjih): osrednja tribuna Pasinati polna cena v predprodaji 24,00 €, pred tekmo 26,00 €; osrednja tribuna Colaussi v predprodaji 19,50 €, pred tekmo 21,00 €; vip vstopnica 80,00 €.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava