Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Vesna izpadla, Mladost čaka play-out

Predzadnji krog deželnih amaterskih prvenstev: nogometaši Primorja morajo na napredovanje v elitno ligo še počakati

FJK |
5. maj. 2019 | 19:22
Dark Theme

NOGOMET

PROMOCIJSKA LIGA

Virtus Corno - Mladost 1:0 (0:0)

Mladost: Cantamessa, D. Peric (Caus), Manià, Tabai, Ferrigno, E. Cadez, Malaroda, R. Furlan, A. Cadez (Ligia), Milan, Merlo. Trener: Stefano Caiffa.

Mladost je doživela hladno prho v 94. minuti, dvoboja, ko je Virtus Corno dosegel odločilni zadetek tik pred iztekom petih minut sodnikovega dodatka. Sicer so gostje uprizorili res dobro predstavo, zgrešili pa so tudi enajstmetrovko v 18. minuti, ko je Malaroda streljal krepko nad prečko. Mladost bo morala sedaj loviti obstanek v promocijski ligi v play-outu, v katerem bo najverjetneje nastopila ali proti Valnatisoneju ali proti moštvu Trieste Calcio. »Upamo, da si bomo prihodnjo nedeljo v zadnjem krogu proti ekipi Chiarbola Ponziana vsaj izborili prednost domačega igrišča v play-outu,« je po današnjem dvoboju povedal predsednik Mladosti Claudio Cadez.

Ol3 - Sistiana Sesljan 3:2 (0:1)

Strelca: 20. Carli, 80. D. Colja

Sistiana Sesljan: Gon, Crosatto (Cassarà), Antonič (Cappiello), Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, E. Colja, D. Colja, Božičič (Disnan), Tawgui (Miklavec). Trener: Alessandro Musolino.

Sistiana Sesljan se iz Fojde vrača praznih rok, potem ko je po prvih 45 minutih vodil po zaslugi zadetka Alena Carlija. Domači so izenačili v 11. minuti drugega polčasa, gostje pa so spet povedli v 80. minuti z golom Davida Colje. Moštvo Ol3 pa ni vrglo puške v koruzo in je tri dragocene točke osvojilo po zaslugi dveh zadetkov med 89. in 92. minuto.

Primorje - Zaule 2:0 (0:0)

Strelec: 54. Sain (11-m), 74. Sain

Primorje: Contento, Benvenuto (Tomizza), C. Rossi, Gerbini, Giacomi, Cofone, Lombardi, Tonini, Lionetti, Sain (Casseler), Millo. Trener: Riccardo Allegretti.

Primorje je pred domačim občinstvom premagalo Zaule, se pa še ni veselilo napredovanja v promocijsko ligo, saj bo moral Tamai še loviti obstanek v D-ligi v play-outu proti ekipi Levico Terme, kljub današnji zmagi z 0:3 proti moštvu Virtus Bolzano. Napredovanja se je danes veselil Pro Cervignano, ki je premagal Trieste Calcio in si zagotovil prvo mesto krog pred koncem. Po izenačenem prvem polčasu so domači povedli v 54. minuti. Minuto pred zadetkom si je Lombardi izboril enajstmetrovko, ki jo je unovčil Sain. Razpoloženi Sain je nato dokončno zapečatil dvoboj v 74. minuti, ko je z nevarnim predložkom z leve strani presenetil nasprotnikovega vratarja: žoga je najprej zadela vratnico in se je nato odbila v mrežo.

1. AMATERSKA LIGA

Vesna - Isontina 1:2 (0:0)

Strelec: 61. Centrone

Vesna: Carli, Colja, Nabergoi (Biondini), Leghissa, Noto, Renar, Rudes (Bubnich), Veronesi, Centrone, Dzinić (Procacci), Ciuk. Trener: Fabio Maranzana.

Kriški Vesni ni uspel podvig, tako da se je morala sprijazniti z neposrednim izpadom iz 1. amaterske lige krog pred koncem prvenstva. Domači bi potrebovali vsaj remi, da bi lahko ciljali na uvrstitev v play-out. V 61. minuti je sicer Vesna povedla po zaslugi gola, ki ga je prispeval Centrone, Isontina pa je takoj odreagirala z dvema zadetkoma, ki sta bila usodna za nogometaše trenerja Fabia Maranzane.

Zarja - Maranese 1:1 (1:1)

Strelec: 18. Bečaj

Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Markovič, Bečaj, Albertini, Cepar, Cottiga (Spadaro), Črgan (F. Bernobi), Zucchini (Vascotto), Racman (Benci). Trener: Riccardo Bernobi.

Zarja je pošteno namučila Maranese, ki zaseda drugo mesto na lestvici. Domači so povedli z Bečajem ter nato zamudili dve priložnosti za zadetek. Gostje so sicer izenačili, v drugem polčasu pa sta se ekipi enakovredno borili, s tem da nobena ni prevladala, tako da je remi pravičen izid.

Sant’Andrea San Vito - Primorec 3:0 (2:0)

Primorec: Fabris, Fedele, Tuberoso, Frangini (Grego), De Leo, Kastrati (Facchin), Krasniqi, Di Codato, Buonpane (Neziraj), Piras, Caselli (Suppani). Trener: Vincenzo De Sio.

Rdeči karton: 80. Fedele

Primorec, ki je že pred časom izpadel, je v predzadnjem krogu 1. amaterske lige izgubil tudi proti moštvu Sant’Andrea San Vito, potem ko je uprizoril slabo predstavo. Naj še omenimo, da so gostje v zadnjih minuti igrali le v desetih zaradi rdečega kartona, ki ga je sodnik pokazal Fedeleju.

2. AMATERSKA LIGA

Breg - Fogliano Turriaco 4:2 (2:2)

Strelci: 10. Carminati, 35. Martini, 55. Marturano, 74. Martini

Breg: Blasevich, Bencich (Missi), Andreasi, Bobbini (Vidali), Marchetti, Galatà (Belladonna), Carminati, Maselli, Martini, Marturano (Calabrese), Halili. Trener: Mauro Bursich.

Breg si je z lepo zmago proti moštvu Fogliano Turriaco zagotovil obstanek v ligi. Po izenačenem in dopadljivem prvem polčasu si je dolinska enajsterica izborila uspeh v drugem delu tekme, ko sta v polno zadela Marturano ter Martini, ki je nasprotnikovega vratarja premagal tudi v 35. minuti.

Azzurra - Sovodnje 1:1 (0:1)

Strelec: 65. Lutman

Sovodnje: Devetak, Barbo, Falcone (Piva), Noto, Galliussi, Peressini, Petejan, Simčič, Lutman, Černe, Tomsič (Fabricijo). Trener: Simon Feri.

Sovodnje so z goriškega gostovanja odnesle točko. Azzurra je povedla v prvem polčasu, za goste pa je v 65. minuti izenačil Elia Lutman. Galliussi in soigralci so med drugim ustvarile več priložnosti za zadetek, ni pa jim uspelo doseči drugega zadetka. Naj omenimo, da je trener Simon Feri tokrat imel na voljo le 15 nogometašev, od prve minute pa je prvič v dresu članske ekipe zaigral mladi Mattia Barbo (letnik 2003), sicer igralec mladinskega pogona Sovodenj.

Romana - Gaja 3:1 (1:0)

Strelec: 60. Saule

Gaja: D’Orso, Vidoni (Carli), Spena, Kalc, Miniussi, Lauro, B. Sovič, Čubej (Iurissevich), Saule, Gargiuolo, Mania (Santoro). Trener: Danilo Venanzi.

Rdeči karton: 12. Carli

Že izpadla Gaja je klonila tudi v Tržiču. Sicer so gostje odigrali kar 78. minut z le desetimi nogometaši, saj je sodnik v 12. minuti pokazal rdeči karton Carliju (v kazenskem prostoru je zrušil napadalca Romane), ki je minuto pred tem nadomestil poškodovanega Vidonija. Romana je tako povedla po zaslugi enajstmetrovke, Gaja pa je nato izenačila v 60. minuti s Saulejem. Domači so sicer uveljavili številčno premoč in s še dvema zadetkoma osvojili celoten izkupiček točk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava