Sreda, 24 februar 2021
Iskanje

Vlada sprejela uredbo o avtonomiji italijanskega olimpijskega komiteja

Z njo je popravila napako, zaradi katere so italijanski atleti tvegali, da bi na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu nastopali brez državnih simbolov

Rim |
26. jan. 2021 | 10:32
Dark Theme

Italijanska vlada je na današnjem pravkar končanem zasedanju sprejela uredbo za avtonomijo italijanskega olimpijskega komiteja in se z njo prilagodila pravilom Olimpijske listine. Z uredbo je popravila napako, zaradi katere so italijanski atleti tvegali, da bi na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu nastopali brez državnih simbolov in državne himne.

Mok bo dokončno odločitev o tem sprejel v sredo, toda po novem ne bi smelo biti težav. V Olimpijski listini je jasno zapisano, da morajo biti športne zveze, ki so vključene v olimpijsko gibanje, politično nevtralne, državni olimpijski komiteji pa morajo ohranjati lastno avtonomijo in se ne smejo podrejati političnim, sodnim, verskim ali ekonomskim pritiskom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo