Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Z mladimi domačimi igralkami do vaterpolske A1-lige

Pogovor s trenerko ženske ekipe Pallanuoto Trieste Ilario Colautti

Trst |
7. jul. 2019 | 9:28
Dark Theme

Moška košarka, moški rokomet, moški vaterpolo. Doslej je Trst imel v najvišji A1-ligi same ekipe v moških ekipnih športih, a od prejšnjega tedna se lahko Trst ponaša tudi z žensko ekipo, ki bo nastopila v najvišji ligi. Govorimo o ženski vaterpolo ekipi Pallanuoto Trieste, ki je z dvojno zmago v končnici za napredovanje proti neapeljski ekipi Acquachiara napredovala v A1-ligo in tako postavila nov mejnik v zgodovini tržaškega ženskega vaterpola, ki ni še nikoli imel svojega predstavnika v tej kategoriji.

Velike zasluge za uspeh nosi trenerka Ilaria Colautti, ki je pred trema letoma že popeljala svoje varovanke iz B v A2-ligo, velike uspehe pa žanje tudi na mladinski ravni, kjer se Tržačanke vse bolj uveljavljajo kot eno izmed najbolj uspešnih in številčnih klubov v Italiji. Ilaria Colautti pa ob prvi ekipi trenira tudi vse ženske mladinske ekipe Pallanuoto Trieste.

Prihodnje leto vas čaka nastopanje v A1-ligi. V njej je le deset ekip, tako da se obeta zelo zahtevna sezona.

Nedvomno. Prvenstvo bo sila zahtevno, za vse nas pa bo A1-liga predstavljala pravo novost. Sama nisem na tej ravni nikoli igrala, kaj šele trenirala. Moramo že vnaprej vedeti, da bo morda na začetku lahko travmatično igrati v tako ostri konkurenci, a ravno tako dobro vemo, da je igranje v A1-ligi odlična priložnost za dodatno rast vseh nas; želimo se dodatno izboljšati, izpopolnjevati, a tudi želimo še naprej presenečati, kot smo presenetili v letošnji sezoni. Navdušenje nas bo spremljalo tudi v prihodnji sezoni. Najlepše šele prihaja! Trst in Florentia sta edini društvi, ki imata svojo ekipo tako v moški kot v ženski A1-ligi. To že nekaj pomeni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava