Petek, 27 januar 2023
Iskanje

Zalet ZKB kot valjar: ugnal vodilnega in je zdaj drugi

Šesta zaporedna zmaga Zalet ZKB

Repen |
12. nov. 2022 | 23:06
Dark Theme

ŽENSKA C-LIGA

Zalet ZKB – Rojalkennedy 3:1 (21:25, 25:17, 25:22, 25:20)

Zalet: Zalet: Winkler 3, Vattovaz 2, Furlan 4, Surian 4, I. Misciali 15, F. Misciali 33, Lovriha (L1), nv. Kneipp, Stergonšek (L2), Gulich, Tromba, Grilanc. Trener: Privileggi.

Zalet ZKB nadaljuje nastope v ženski C-ligi kot valjar, saj je v domači telovadnici Colja v Repnu ugnal tudi do včeraj vodilni Rojalkennedy. Zmaga je še toliko bolj prestižna, če vemo, da je Zalet igral v okrnjeni postavi brez standardne korektorice Martine Stergonšek, ki jo muči mišična poškodba, v njeni vlogi pa je zaigrala mladinka Dea Surian, ki je med drugim prvič odigrala celo tekmo v deželni C-ligi.

Tokrat je Zaletu res šlo vse odlično od rok. Igralke so se ves čas držale trenerjevih navodil in igrale tako, kot so se dogovorili med tednom. Vseskozi je bilo tudi zelo malo napak. Pomembno pomoč so ves čas dajale tudi igralke na klopi, ki so spodbujale ostale na igrišču.

Rojalkennedy se v vseh nizih ni nikoli oddaljiv več kot štiri točke, in v tem je bil tudi ključ uspeha. Prvi niz je bil izenačen, v končnici pa so bile za Zalet usodne napake in nekaj spornih sodnikovih odločitev. Poraz pa varovank trenerja Privileggija mi potrl, saj so nadaljevale z enako vnemo in preciznostjo v vseh elementih kot v uvodu. Morda še boljšo. Niti bivša A-ligašica Colonello, ki je igrala na korektorju, ni dobila rešitve pred dobrim blokom in dinamično obrambo.

Drugi, tretji in četrti niz so si bili po poteku zelo podobni, saj so po izenačenem začetku nasprotnice povedle za nekaj točk, nato pa je Zalet pritisnil na plin in brez težav prevzel vodstvo in zmagal.

Zalet je tako vknjižil že šesto zaporedno zmago in napredoval na kar drugo mesto v ženski C-ligi, kjer mu niti v prejšnjih sezonah nikoli ni nikoli uspelo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava