Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

»Žile« se pripravljajo na turnir na Koroškem

Prihodnji teden prvi v Doberdobu. 22. junija za Pokal narodnih skupnosti v Velikovcu

Trst |
22. maj. 2019 | 9:40
Dark Theme

Z izjemo nogometašev Primorja, ki bo finale play-offa promocijske lige igralo šele v nedeljo, 2. junija, so vsi ostali že na »počitnicah«. Izjema so naši reprezentanti oziroma člani izbrane vrste Slovencev v Italiji, ki bodo junija pod okriljem ZSŠDI in deželne nogometne zveze FIGC nastopili na turnirju za Pokal narodnih skupnosti na avstrijskem Koroškem.

Selektor Mario Adamič je medtem že objavil spisek nogometašev, ki bodo prihodnji teden, v četrtek, 30. maja, trenirali v Doberdobu (začetek ob 18.30). Seznam (v celoti je objavljen v današnjem Primorskem dnevniku) bo v prihodnjih dneh uradno objavila tudi deželna nogometna zveza FIGC. Po prvem treningu bo selektor Adamič »črtal« štiri nogometaše, saj bo na turnir na Koroško odpeljal dvajset igralcev. Turnir za Pokal narodnih skupnosti, ki ga organizira Slovenska športna zveza (krovna športna organizacija Slovencev v Avstriji), bo 22. junija v Lilienberg Areni v Velikovcu. Na turnirju bodo poleg »Žil« (tak je namreč vzdevek reprezentance Slovencev v Italiji, podobno kot »Risi«, ki so slovenski hokejisti), nastopile še izbrane vrste Slovencev s Koroške (Team Koroška), Ladincev in Južnih Tirolcev. Na prvi tekmi ob 15. uri bo Koroška igrala proti Ladincem, naše Žile pa proti močni južnotirolski reprezentanci, ki je slavila zmago na zadnjih dveh izvedbah Europeade, evropskega prvenstva manjšin. Ob 17.40 bo tekma za 3. mesto, ob 19.10 pa še finale. Na Koroško se bo reprezentanca odpeljala z avtobusom ZSŠDI. Pridružijo pa se ji lahko tudi navijači.

Do turnirja bo naša izbrana vrsta trenirala še 12., 18. in 20. junija. Nogometno reprezentanco bodo uradno predstavili v petek, 15. junija, ob 17.45. Skoraj gotovo v športnem centru v Bazovici. Sledila (okrog 19.00) bo prijateljska tekma proti ekipi Zaule (promocijska liga).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo