Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Manekenstvo je garaško delo

10. feb. 2016 | 19:02
Dark Theme

Del modne industrije so tudi manekeni in manekenke. Znano je, da je njihovo življenje vse prej kot blišč ali dežela, v kateri se cedita med in mleko. To nam je potrdila tudi direktorica tržaške modne agencije Be Nice Silvia Bernazza, ki meni, da je eno izmed glavnih vodil za uspeh v modnem svetu garaško delo. Nekoč uspešna manekenka, danes pa direktorica še bolj uspešne modne agencije Be Nice, ki ima sedež v Trstu, podružnici pa tudi v Padovi in Milanu, je šolski primer uspešno prehojene podjetniške poti. Za Silvio Bernazza velja, da je v stalni pripravljenosti, pretekli konec tedna pa so njene varovanke nastopile na izredno uspešni frizerski prireditvi v Bologni, ki jo je sponzorirala vodilna blagovna znamka na področju svetovne koloristike Wella. Kakšni so frizerski trendi za to pomlad/poletje in kakšen je svet mode iz prve vrste, je modna agentka povedala v pogovoru za naš dnevnik.
Kaj pravzaprav v frizerskem merilu pomeni dogodek Wella v Bologni?
Gre za pomembno prireditev, na kateri se vsako leto predstavijo najbolj kreativni domači in tuji frizerji. Tokrat se je predstavilo pet tisoč frizerjev, med katerimi je bilo tudi dvajset svetovno uspešnih frizerskih mojstrov. Agencija Be Nice je sodelovala z lepim številom manekenk, saj smo znani tudi po tem, da ne novačimo le deklet za modne revije, ampak tudi za različne prireditve.
In kaj je novega v frizerski modi?
Frizerske smernice za prihodnje mesece napovedujejo različne pričeske, od geometrijsko postriženih las, do ženstvenih pričesk, za katere so pravi mojstri italijanski frizerji. Videli pa smo tudi ekstravagantne frizure. Nedvomno najbolj izviren je bil sloviti frizer James Longagnani, ki se je s frizurami iz sedemdesetih let poklonil nedavno preminulemu Davidu Bowieju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava