Sreda, 18 september 2019
Iskanje

Tržaško pristanišče brez goriva za ladje

2. jan. 2018 | 20:03
Dark Theme

Družbe Depositi Costieri Trieste spa, ki je do 29. decembra skrbela za oskrbovanje ladij z gorivom v tržaškem pristanišču, dejansko ni več. Luka je torej do nadaljnjega brez goriva za ladje, ki se bodo morale v prihodnjih dneh obračati na druga pristanišča. Vprašanje se bo najbrž rešilo prihodnji teden po temu namenjenemu srečanju na tržaški prefekturi. Med možnimi ukrepi je imenovanje komisarja, ki bo zagotavljal polnjenje ladijskih rezervoarjev.
To je povedal v krajšem telefonskem pogovoru predsednik Oblasti pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana Zeno D'Agostino, ki je poudaril, da bodo skušali čim prej ugotoviti najboljšo rešitev. To je pač služba javnega interesa, ki jo je treba zagotoviti, pravi D'Agostino. Ravno zaradi tega je bil že govor o komisarju, ki bo zagotavljal oskrbovanje ladij v pričakovanju na izid preiskave glede morebitnega poskusa, da se prek družbe Depositi Costieri spa v tržaško luko vtihotapi mafijska združba. Kako pa je mogoče, da je dovolj stečaj ene družbe za prekinitev tako pomembne javne službe? Službo izvaja družba, ki se uveljavi na osnovi javnega razpisa luške kapitanije, je razložil D'Agostino in dodal, da je s tem seznanil tudi prefektinjo Annapaolo Porzio. Končna odločitev o tem, kako nadaljevati z oskrbovanjem goriva za ladje, bo torej po vsej verjetnosti padla prihodnji teden v okviru t.i. storitvene konference, ki se je bodo poleg prefekture in pristaniške oblasti udeležili tudi predstavniki luške kapitanije in finančne straže. Poglavitno je, da se problem reši v najkrajšem času, je poudaril D'Agostino, kajti večina ladij, ki priplujejo v Trst, potrebuje gorivo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo