Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Spomin na Rozalijo Kos Kocjan

7. mar. 2018 | 12:54
Dark Theme

Promet na Narodni ulici na Opčinah se je dopoldne za kratek čas ustavil. Na ulico so stopili otroci domače osnovne šole Franceta Bevka s svojimi učiteljicami in res številni domačini, ki so se pridružili vabilu openske sekcije Vsedržavnega združenja partizanov Italije - ANPI k udeležbi na vsakoletni svečanosti v spomin na Rozalijo Kos Kocjan-Guličevo ob 74. obletnici njene mučeniške smrti.
Da se tragična preteklost znova in znova ponavlja, je pred obeležjem na Narodni ulici dejala Anamarija Kalc. Pred 74 leti je nacifašizem v svoji nasilni, netolerantni, zlonamerni in nedemokratični ihti pokončal življenje žene in matere Rozalije Kos Kocjan-Guličeve, tako kot življenja tisoč in tisoč drugih. »Predvčerajšnjim je v Firencah padel pod streli mlad človek, katerega edina krivda je bila, da je bil temne polti, v Padovi so poskusili zažgati mošejo. Včeraj požig Narodnega doma, danes pa so pod udarom novi simboli različnosti ...« Sovražnik šibkejši, je dejala, ki ne morejo ali ne znajo dvigniti glasu, ki vzbujajo strah in ki jih dolžijo vsega zla.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo