Torek, 09 april 2024
Iskanje

V Sesljan se vrača praznik rdeče kapljice Teranum

13. mar. 2018 | 15:52
Dark Theme

Sesljansko naselje Portopiccolo bo tudi letos gostilo prireditev Teranum in rdeča vina Krasa, ki obhaja svoj enajsti rojstni dan. Praznik rdeče kapljice bo zaživel v petek, 16. marca, med 17.30 in 22.30, ko bo 41 lokalnih vinarjev s slovenskega in italijanskega Krasa s štirimi gosti obiskovalcem ponudilo svoj teran oz. refošk.
Društvo vinogradnikov Krasa je tudi tokrat poskrbelo za pester spored dogodkov, ki so ga predstavili v prostorih Trgovinske zbornice. Dopoldan bo samo za povabljence posvečen degustaciji terana in predavanju strokovnjakov Emanueleja Giannoneja in Monice Coluccia, popoldanski del pa bo odprt javnosti – ob 15. uri ga bo uvedla okrogla miza Napori za čezmejno zaščito Terana: pregled trenutnega stanja in razvojne perspektive. Oblikovali jo bodo deželni odbornik za kmetijstvo Christiano Shaurli, direktor Vina Kras Marjan Colja, predsednik Društva vinogradnikov Krasa Matej Škerlj, somelje društva AIS Roberto Filipaz in Sabina Passamonti s tržaške univerze.
Zabeležiti velja tudi brezplačni avtobus, ki bo povezoval Trst s Sesljanom: izpred Pomorske postaje bo štartal ob 17., 18. in 19. uri, iz Sesljana pa se bo vračal ob 20., 21. in 22. uri.
Za vstopnico bo treba odšteti 20 evrov, v predprodaji pa jih lahko že nabavite v Baru X, v kavarni Vatta, v kavarni Carducci, vinoteki Bunker Wine in Portopiccolu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava