Ponedeljek, 18 februar 2019
Iskanje

Voznik bo plačal 1.600 evrov, delodajalec 436 evrov

10. avg. 2018 | 16:20
Dark Theme

Vozniku tovornjaka so naložili 1.600 evrov globe, njegovemu delodajalcu pa 436 evrov globe. Tovornjakarju so tudi pobrali vse točke na vozniškem dovoljenju. Tudi takšen je bil med drugim razplet dvodnevnega poostrenega nadzora tržaške lokalne policije na Obalni cesti v sklopu akcije za povečanje prometne varnosti, med katero so med drugim uporabljali tudi napravo za merjenje hitrosti.
Tovornjak Iveco, katerega teža presega 3 tone in pol, ne bi sploh smel voziti po Obalni cesti. Po pregledu tahografa pa so lokalni policisti ugotovili tudi, da voznik kar petkrat ni spoštoval predpisanega počitka, nazadnje ravno danes zjutraj pred oglobitvijo.

Za plačilo globe - moral bi jo namreč plačati na mestu - je prispel njegov delodajalec. Tudi slednjemu lokalni policisti niso prizanesli. Zakon namreč predvideva, da so delodajalci v takih primerih soodgovorni. Tudi njemu so zato naložili globo, in sicer v višini 436 evrov. Na kraj je moral nato prispeti drugi voznik, da je lahko odpeljal tovornjak.

Več v jutrišnji (sobotni) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo