Ponedeljek, 21 januar 2019
Iskanje

Začenjajo se obnovitvena dela na Trgu Libertà

12. sep. 2018 | 11:39
Dark Theme

Začenjajo se obnovitvena dela na Trgu Libertà: v sklopu inovativnega programa za obnovo severnega mestnega območja in v skladu z načrtovano obnovo Terezijanjske in Jožefinske četrti je Občina Trst uradno predala namenu težko pričakovano gradbišče na trgu, ki naj bi predstavljal nekakšna vhodna vrata v mestno središče. To je namreč prva slika mesta, ki jo obiskovalci imajo ob prihodu v Trst z vlakom ali avtobusom.
Dela bodo namenjena prometni preureditvi območja pred železniško postajo in povezovanju s starim pristaniščem, za katerega prav tako načrtujejo korenito obnovo.
Območje so izvajalcem predali v ponedeljek, gradbišče bodo pripravili v teh dneh, podjetja pa bodo z deli začela prihodnji teden. Načrt predvideva ureditev pločnikov in kolesarke poti, pred bivšim skladiščem Silos bodo namestili avtobusno postajo, poskrbeli pa bodo tudi za obnovo podhodov in novih prehodov za pešce.

Več o tem v današnji (sredini) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo