Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Mobilnost misli, znanj, idej in izzivov

17. sep. 2018 | 17:24
Dark Theme

Tudi v Trstu se je začel evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine. V eni od anket, ki jo je opravil statistični inštitut Swg, je kar 20 odstotkov vprašanih Tržačanov izjavilo, da bi se po mestu vozilo s kolesom, a le pod pogojem, da bi bilo bolje poskrbljeno za varnost kolesarjev. Teh zagotovil občani še nimajo, ugotavlja anketa, saj je po mnenju anketirancev kolesarska infrastruktura pomanjkljiva, šepa pa tudi kultura voznikov avtomobilov, ki na cestah ne prenašajo kolesarjev.
To je bilo le eno od številnih sporočil dopoldanskega posveta na sedežu poslovne šole MIB, ki sta ga ob Evropskem tednu mobilnosti organizirala Občina Trst in mestni avtobusni prevoznik Trieste Trasporti. Slednji je ob tej priložnosti (do nedelje vsako uro od 10. do 17. ure) uvedel poseben avtobus na liniji Trg Libertà - Bazovica, v katerega je mogoče vkrcati tudi kolesa.
Dijaki različnih tržaških višjih šol so včeraj prisluhnili več govornikom, ki so predstavili najrazličneje oblike mobilnosti: mobilnost v znanju, idejah, zdravju, športu ...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava