Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Glasbene matineje v Revoltelli

19. sep. 2018 | 18:51
Dark Theme

To nedeljo se v avditorij muzeja Revoltella vračajo mednarodne glasbene matineje, ki bodo letos postale polnoletne. Ljubitelji klasične in stare glasbe bodo v novi sezoni lahko prisluhnili štirinajstim koncertom, štirim več kot lani, koncertni cikel pa tudi letos pripravlja komorni orkester Nuova Orchestra da Camera Ferruccio Busoni v sodelovanju z Občino Trst in Fundacijo Kathleen Foreman Casali.
Podrobnosti 18. koncertne sezone sta na novinarski konferenci v palači Gopčević predstavila občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi in umetniški vodja koncertnega niza Massimo Belli. Ta je napovedal bogate glasbene matineje, dva koncerta pa bosta posvečena stari glasbi. Po vsakem koncertu bodo organizatorji ponudili vsem poslušalcem aperitiv in možnost, da se zadržijo ob pogovoru s prijatelji in s samimi izvajalci.
Prva nedeljska matineja novega cikla bo postregla s koncertom, ki bo posvečen skladatelju in dirigentu Marcu Sofianopulu, ki je bil pred leti eden od pobudnikov glasbenih matinej v Revoltelli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava